K dispozícii je v Android, Huawei aj iOS verzii aplikácie Huawei Zdravie.

Hodinky Huawei Watch GT patria už niekoľko rokov medzi atraktívnu voľbu pre mnohých používateľov, ktorí hľadajú elegantné hodinky s dlhou výdržou, resp. hodinky s pokročilými športovými funkciami za dobrú cenu. Túto povesť potvrdzuje aj najnovšia generácia – Huawei Watch GT 3 majú vynikajúce senzory na meranie tepu a GPS a vo výbave majú aj užitočné funkcie pre začínajúcich alebo pokročilých bežcov.

Problém je, a používatelia ho Huaweiu dlhé roky vytýkajú, že sa dáta z aplikácie Huawei Zdravie nedajú, resp. nedali exportovať do iných služieb. Na internete síce nájdete nástroje, ktoré umožňujú získať dáta a manuálne alebo automaticky ich prekonvertovať a nahrať napríklad do služby Strava, avšak ide o riešenie pre technicky zdatnejších používateľov. Zároveň je to vec, ktorá predstavuje diskomfort.

Našťastie, situácia sa začiatkom roka 2022 zlepšila. Huawei hodinky (a iné nositeľné zariadenia, ktoré využívajú aplikáciu Huawei Zdravie) síce zatiaľ neponúkajú priamy export do služby Strava, avšak najnovšie umožňujú manuálny export trasy a ďalších údajov o cvičení priamo z aplikácie Huawei Zdravie. Táto funkcia je dostupná v najnovšej verzii aplikácie pre Android, Huawei telefóny a takisto aj v iOS verzii.

Export dát potrebuje ešte doladiť

Možnosť exportovať cvičenie je dostupná iba pre cvičenia so zaznamenanými GPS dátami, ako je chôdza, beh, turistika, bicyklovanie či triatlon. Stačí ťuknúť na novú ikonku, ktorú nájdete na obrazovke s mapou (viď. priložené screenshoty) a zvoliť možnosť Exportovať trasu. Cvičenie môžete exportovať do formátov .gpx, .tcx a .kml.

Export dát z aplikácie Huawei Zdravie sme vyskúšali a našli sme niekoľko nedostatkov, ktoré snáď Huawei čoskoro odstráni. Cvičenia vo formáte .tcx sa nám nepodarilo importovať do žiadnej webovej služby s podporou tohto formátu. Import .gpx súborov funguje dobre – otestovali sme to v kombinácii so službou Strava, avšak iba v prípade Android a Huawei verzie aplikácie. Exportovaný .gpx súbor v prípade iOS verzie však obsahuje niekoľko bugov.

Bez ohľadu na to, export dát z aplikácie Huawei Zdravie je funkcia, po ktorej používatelia volajú už niekoľko rokov. A hoci nie je zatiaľ bezchybná, oceňujeme, že ju Huawei do svojej aplikácie konečne zakomponoval. Pre úplnosť dodáme, že Huawei Zdravie v Android a Huawei verzii umožňuje priame odosielanie dát do služieb Adidas Running by Runtastic a Komoot (obrazovka Ja v aplikácii Huawei Zdravie > Správa súkromia > Zdieľanie údajov a povolenie zdieľania údajov).

Užitočná rada na záver – pokiaľ používate nositeľné Huawei zariadenie s Android telefónom inej značky, ako je Huawei, aplikáciu Huawei Zdravie nesťahujte z obchodu Google Play. Tam je totiž k dispozícii zastaraná verzia. Najnovšiu verziu aplikácie Huawei Zdravie si stiahnite priamo z oficiálneho webu Huawei, TU.

Export dát z aplikácie Huawei Zdravie
Export dát z aplikácie Huawei Zdravie

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit