Výrezy v displejoch to majú spočítané.

Unikol ďalší plagát potvrdzujúci blížiace sa zmeny, ktoré by pomohli odstrániť  výrezy v displejoch. Plagát sľubuje, že v decembri sa dostaneme znova o „krok ďalej“. Tento najnovší únik tiež potvrdzuje plány spoločnosti, že v decembri chce predstaviť svoj prvý telefón s úplne novým konštrukčným riešením prednej steny.

Huawei sa snaží predbehnúť Samsung a chce predstaviť svoju alternatívu k Infinity-O displeju. Dokonca bol už na verejnosti (v Číne) videný smartfón, ktorý nápadne pripomínal pripravované zariadenie od Huawei – Nova 4. Bližší pohľad na pripravovanú novinku taktiež prináša render naľavo. 

Predná strana zariadenia je takmer úplne bezrámiková, iba v spodnej časti zariadenia sa nachádza malá brada. Použitie otvoru v displeji pre selfie kameru, ponecháva konštrukcii potrebnú tuhosť, nakoľko nie sú použité žiadne posuvné mechanizmy, ktoré oslabujú celkovú odolnosť a pevnosť smartfónu. Svoje o tom vie aj spoločnosť Oppo, ktorá s modelom Find X zaznamenala v teste odolnosti pomerne slabé výsledky.

Zadná stena s trojicou fotoaparátov sa nápadne podobá na model P20 Pro a je otázne, či konečný dizajn bude podobný tomuto renderu. Nakoľko sa nám toto riešenie páči, neboli by sme vôbec proti. V prípade prednej strany Huawei Nova 4, sú základné dizajnové charakteristiky potvrdené aj niekoľkými ďalšími fotografiami z narodeninovej oslavy speváka Jacksona Yee (je tvárou Huawei Nova 3), kde sa nakrátko objavil prototyp tohto zaujímavého zariadenia (foto nižšie).

Predstavenie modelu Huawei Nova 4 je podľa zdrojov plánované na 12. decembra, pričom následné celosvetové uvedenie do predaja by mohlo byť pripravené už na začiatok roka 2019.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Huawei chce predstaviť smartfón s vlastným Infinity-O displejom. Predbehne Samsung?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.