Čínska spoločnosť na konferencii v Shenzene predstavila niekoľko zaujímavých noviniek.

Jedným z vrcholov bolo uvedenie dvojice smartfónov Mate 30 5G a Mate 30 Pro 5G pre čínsky trh. Spolu s týmito zariadeniami bol aj stanovený presný začiatok predaja skladateľného Huawei Mate X, ktorý bude 15. novembra.

Portál GSM Arena informuje, že pokiaľ by si chcel používateľ zakúpiť Huawei Mate X s najnovším čipsetom Kirin 990, bude musieť počkať až do marca 2020. V tomto termíne má byť predstavený model Huawei Mate Xs, ktorý bude spomínaný čip obsahovať.

zdroj: GSM Arena

Po stránke dizajnu sa zdá, že medzi Mate X a Xs nie je žiadny rozdiel a všetko podstatné sa udeje pod kapotou. Hardvérová výbava bude zahŕňať novšiu a výkonnejšiu čipovú sadu Kirin 990 5G. Tento čipset je postavený na 7 nm+ EUV procese vrátane integrovaného 5G modemu, ktorý bol predstavený v pôvodnom modeli Mate X v kombinácii s Kirin 980. Okrem výkonnejších jadier Cortex A76 a A55 ponúka tiež vyšší výkon aj NPU.

Okrem čipovej sady nemáme zatiaľ v rukách žiadne ďalšie oficiálne špecifikácie modelu Mate Xs, takže v nadchádzajúcich mesiacoch môžeme očakávať ďalšie detaily a podrobnosti o pripravovanej skladateľnej novinke.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Huawei Mate X: Vyskúšali sme skladateľný smartfón, pozrite si video (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.