Vlajková loď od Huawei je v predaji na Slovensku.

Huawei P60 Pro je nová generácia obľúbeného fotomobilu, ktorý si za posledné roky vybudoval silnú reputáciu nielen vďaka svojim špičkovým fotografickým technológiám. Novinka je v predaji aj na Slovensku a v tomto článku zhrniem 4 veci, ktoré som si počas používania P60 Pro obľúbil.

Výborná ergonómia a unikátne spracovanie zadnej strany

Jedna z najlepších vecí na Huawei P60 Pro je, ako sa tento telefón skvelo drží v ruke. Vďaka šírke 74,5 mm, hrúbke 8,3 mm a mierne zaobleným hranám na chrbte ponúka bezkonkurenčnú ergonómiu. Ak by som mal vybrať vlajkovú loď za rok 2023, ktorá sa mi v ruke držala najlepšie, jednoznačne vyberiem P60 Pro.

Telefón od Huawei dostáva plusové body aj za nižšiu hmotnosť v porovnaní s priamou konkurenciou (200 g) a najmä za unikátne spracovanie zadnej strany. Na fotkách môžete vidieť bielu verziu s označením Rococo Pearl, ktorá ponúka špeciálnu perleťovú textúru. Vďaka nej sa P60 Pro viditeľne odlišuje od ostatných smartfónov na trhu.

Spracovanie zadnej strany je jedinečné pre každý kus – žiadne dva kusy P60 Pro nie sú rovnaké a potešilo ma, že chrbát sa nezapacká a nie sú na ňom vidieť odtlačky prstov.

Huawei P60 ProZdroj: TOUCHIT
Huawei P60 Pro

Spoľahlivý výkon a výdrž

Huawei P60 Pro poháňa Snapdragon 8+ Gen 1 v 4G verzii v kombinácii s 8 GB RAM a 256 GB úložiskom. Tento procesor ponúka spoľahlivý výkon, ktorý zabezpečuje rýchle a plynulé reakcie telefónu. Môžete sa teda spoľahnúť, že si poradí s akýmkoľvek úkonom.

Procesor má výborne zoptimalizovanú aj energetickú efektivitu, teda to, akú má spotrebu batérie v rôznych situáciách. V kombinácii so 4815 mAh batériou tak Huawei P60 Pro ponúka spoľahlivú výdrž na jedno nabitie. Ja som sa pohyboval na úrovni 5 až 6 hodín aktívneho používania v rámci 24 hodín.

Praktické je aj 88 W nabíjanie, ktoré nabije telefón z 20 % na 90 % v priebehu 20 minút. Súčasťou balenia telefónu je výborná 88 W nabíjačka, ktorá umožňuje nabíjať smartfón, ale aj ďalšie zariadenia, pomocou káblov, ktoré majú USB-A aj USB-C konektor. Je to užitočná inovácia. 

Bezkonkurenčná fotografická výbava

Huawei P60 Pro ponúka viacero drobností, ktoré som si počas používania obľúbil. Okrem už spomenutých vlastností je to aj príjemný 6,67-palcový LTPO OLED displej. Hlavným lákadlom novej vlajkovej lode od Huawei je však jednoznačne fotografická výbava.

P60 Pro ponúka tri fotoaparáty – hlavný, ultraširokouhlý a teleobjektív, avšak Huawei sa opäť prekonal (a prekonal aj konkurenciu) a vyrobil najlepší fotomobil, aký je dnes dostupný na trhu. Tvrdí to renomovaný portál DXOMARK a tvrdím to aj ja na základe môjho testovania a porovnávania s inými telefónmi.

Huawei P60 ProZdroj: TOUCHIT
Huawei P60 Pro

Z praktického hľadiska chválim niekoľko vecí – podanie fotiek je výborné z hľadiska zachovania verného spracovania farieb aj celkovej atmosféry scény. V tomto smere sa Huawei odlišuje od ostatných telefónov na trhu. Vynikajúci je tiež nový teleobjektív s 3,5× optickým priblížením, ktorý fotí bezkonkurenčné fotky aj v režime 10× a je možné ho použiť aj na fotenie makro fotiek zo vzdialenosti iba 10 cm od objektu.

A ako fotí Huawei P60 Pro? Posúďte sami, kompletnú galériu fotiek, ktoré som odfotil, si môžete v originálnom rozlíšení pozrieť a stiahnuť z môjho úložiska OneDrive.

Používateľský zážitok sa postupne zlepšuje

Huawei P60 Pro nemá predinštalované Google služby, avšak čo ma potešilo je, že celkový používateľský zážitok sa postupne zlepšuje. Pri používaní tohtoročnej vlajkovej lode som používal aplikáciu GBox, vďaka ktorej som mohol rýchlo a jednoducho používať aplikácie od Googlu, ako sú Google Mapy, Google Fotky a ďalšie – a to aj s prihlásením sa do svojho Google účtu.

Objektívne treba povedať, že GBox nie je úplná náhrada za chýbajúce Google služby (napríklad Android Auto nefunguje), avšak výrazne zlepšuje používateľský zážitok z pohľadu používateľov, ktorí chcú používať aplikácie a služby od Googlu aj v Huawei telefóne.

Huawei P60 ProZdroj: TOUCHIT
Huawei P60 Pro s aplikáciou GBox

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit