Huawei ako jeden z popredných hráčov na trhu so smrtfónmi chce tiež rozšíriť svoju platobnú aplikáciu mimo domovskú Čínu.

V Obchode Play sa objavila nová aplikácia Huawei Wallet. Prvé informácie o jej rozširovaní pochádzajú z Ruska, avšak aplikácia je dostupná aj na Slovensku. U nás v redakcii sme si ju nainštalovali, aplikácia by mala byť dostupná pre zariadenia s Androidom vo verzii 4.0 a vyššej. Tiež sa nám podarilo do nej pridať platobnú kartu, ale iba takú, ktorá nevyžaduje potvrdenie bezpečnostnou SMS.

Je možné, že aplikácia Huawei Wallet naznačuje skorý príchod služby Huawei Pay do Európy. V aktuálnej verzii však toho veľa neponúka a predpokladáme, že momentálne bude slúžiť primárne na platby za služby v rámci konta Huawei ID. Príkladom sú napríklad poplatky za väčšie cloudové úložisko v službe Huawei Cloud.

Aplikácia aktuálne nepodporuje bezkontaktné platby a zatiaľ teda pre väčšinu používateľov neponúka dôvod, prečo si ju nainštalovať.

App Store

Aplikácia Huawei Wallet je dostupná v Obchode Play. V redakcii sme si ju stiahli a úspešne pridali platobnú kartu. Využitie pre ňu zatiaľ nemáme, bezkontaktné platby aktuálne nepodporuje

zdroj: pocketnow

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Google Pay je na Slovensku. Odo dnes môžete platiť svojím smartfónom (doplnené)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.