Spoločnosť Huawei oficiálne potvrdila, že pracuje na vlastnej mapovacej službe, aby znížila svoju závislosť od služieb spoločnosti Google po nedávnom spore s USA.

V súčasnosti je spoločnosti zakázané používať americké technológie bez osobitného súhlasu a ako sa ukazuje, spoločnosť Huawei stále nedokáže používať Mapy Google vo svojich zámorských zariadeniach. Preto prichádza do hry služba od Huawei s názvom Map Kit. Nie je určená na priame spotrebiteľské použitie, ale slúži ako API, ktoré môžu používať vývojári tretích strán na vytvorenie navigačného softvéru.

Map Kit môže zhromažďovať informácie zo 150 krajín a regiónov po celom svete a hoci Huawei je nováčikom v segmente mapovania, jej telekomunikačné základne vo viac ako 160 krajinách určite pomôžu vytvoriť fungujúcu sieť veľmi rýchlo.

Richard Yu, generálny riaditeľ Huawei informuje, že služba Map Kit podporuje aj niektoré pokročilé funkcie, ako napríklad zmenu jazdného pruhu, rozšírenú realitu a mapovanie, ako aj dopravné informácie v reálnom čase. Služba má byť vyvíjaná v spolupráci s ruskou internetovou spoločnosťou Yandex a americkým portálom Booking Holdings. Map Kit bude k dispozícii v 40 jazykoch, čo určite urýchli rozšírenie medzi čo najväčšiu používateľskú základňu.

Podľa predstaviteľov spoločnosti Huawei viac ako polovica mobilných aplikácií využíva k svojej činnosti geolokáciu pomocou mapových služieb. V budúcnosti chce spoločnosť vývojárom predstaviť ďalšie nástroje, ako napríklad Location Kit, Site Kit, Drive Kit alebo Scan Kit. Viac informácií sa dozvieme už v októbri.

Zdroj: ChinaDaily

Prečítajte si aj:

Huawei Mate 30 Pro bude predstavený už budúci mesiac

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.