Operačný systém Harmony OS to bude mať odteraz jednoduchšie.

Spoločnosť Huawei práve začala uvoľňovať stabilnú verziu EMUI 11 pre modely P40, P40 Pro a Mate 30 Pro. Screenshot aktualizácie bol zverejnený portálom Huawei Ailesi. Aj keď je zoznam zmien v turečtine, môžeme vidieť niektoré zo zmienených aktualizácií, ktoré nie sú príliš významné v porovnaní s beta verziami.

Niektoré zmeny sú nenápadné, ale môžu napovedať veľa o plánoch spoločnosti spoliehať sa viac na vlastný operačný systém Harmony OS ako na Android. Napríklad na úvodnej obrazovke je stále text „Powered by Android“, ale tento nápis už nie je sprevádzaný zeleným logom Androidu.

Ďalšou zmenou je označenie úrovne bezpečnostnej záplaty, ktorá sa už takisto zaobišla bez označenia „Android“, takže nový názov je iba „Úroveň bezpečnostnej záplaty“ . Niektoré nové gestá vo vzduchu, ktoré boli predstavené v sérii Mate 40, dorazili novou aktualizáciou aj do série P30. Dostupná je tiež nová téma EMUI s názvom „Starry Night“.

Aktualizácia má označenie 11.0.0.151 a veľkosť približne 1,1 GB. Nová verzia EMUI 11 má poslúžiť ako odrazový mostík pre budúce aktualizácie spoločnosti na vlastný operačný systém Harmony OS. Prechod bude samozrejme dobrovoľný a Huawei nebude do tejto zmeny nikoho nútiť. Viac o tejto aktualizácii sa dočítate aj v článku nižšie.

Na Slovensku zatiaľ aktualizácia na finálnu verziu nie je dostupná. Náš redakčný smartfón Huawei P40 Pro má aktuálne k dispozícii predfinálnu verziu EMUI 11 vo verzii 118.

Huawei EMUI 11

Zdroj: Huawei Ailesi

Zdroj: HuaweiAilesi

Prečítajte si aj:

Huawei: Týchto 48 zariadení môže byť aktualizovaných na HarmonyOS

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.