Generálny riaditeľ spoločnosti Huawei Ken Hu v koncoročnej správe prezradil, že tento čínsky technologický gigant dodal v minulom roku rekordný počet 153 miliónov smartfónov. Pre firmu to znamená rast medziročných príjmov o 15% na 600 miliárd juanov. 

Ako však uvádza Bloomberg, pre Huawei ide o najnižší rast tržieb za posledné 4 roky. Aj napriek tomu, že si udržal po Samsungu a Apple tretiu priečku v predajnosti a prekonal 10%-ný celosvetový podiel na trhu, očakáva sa, že celkový zisk bude za uplynulý rok rásť iba minimálne. Celkovo sa stratégia výrobcu smartfónov s operačným systémom Android so sídlom v Šen–Čene, zameraná na jeden z najlepších pomerov cena vs výkon, ktoré trh ponúka, ukazuje ako správna. Dôkazom môže byť fakt, že sa v posledných kvartáloch niekoľkokrát dostal v predajnosti dokonca na druhú pozíciu pred Apple.

Nie je žiadnym tajomstvom, že Huawei sa chce časom prebiť na absolútny vrchol a nechať za sebou v číslach aj juhokórejskú stálicu v podobe Samsungu. K dosiahnutiu tohto cieľa by mal prispieť vstup na trh v USA, kde môže čínsky producent predávať svoje zariadenia za vyššiu sumu, ako na domácom čínskom trhu. Riaditeľ marketingovej stratégie Riachard Yu len nedávno potvrdil, že čerstvo predstavená vlajková loď Huawei Mate 10 plánuje expandovať k americkým spotrebiteľom prostredníctvom atraktívnych dotácií najväčších operátorov ako AT&T či Verizon. V kombinácii s nápaditým marketingom by mohol byť Huawei úspešný, aj keď bude musieť čeliť neľahkej výzve – veľkej loyalite spokojných klientov Samsungu a predovšetkým Apple.

Huawei Mate 10 Pro

Huawei každopádne čaká boj na dvoch frontoch. Doma v Číne mu totiž idú vďaka úspešnej agresívnej cenovej politike po krku Oppo, Vivo i Xiaomi. Práve títo 3 výrobcovia sa snažia etablovať na trhu s podobnou taktikou, akou sa mimo domáci trh postupne do povedomia zákazníkov dostával aj Huawei. Smartfóny so špičkovými parametrami za zlomok ceny konkurentov si určite vždy nájdu svoju klientelu.

Zdroj: Android Authority

 

Mohlo by vás zaujímať:

VIDEO TOUCHIT: Huawei Mate 10 Pro a jeho predstavenie na Slovensku

 

 

 

 

Nechajte nám správu