Ponúknu dôraz na športové funkcie a dlhú výdrž batérie.

Huawei spôsobil malú revolúciu na trhu s inteligentnými hodinkami, keď predstavil produktový rad Watch GT. Tieto hodinky totiž kládli dôraz najmä na monitorovanie zdravia a aktivity a v dobe svojho vydania ponúkli nevídanú výdrž batérie. Tento koncept si neskôr osvojilo viacero výrobcov, takže dnes už hodinky tohto typu neprekvapia.

Huawei na prvú a druhú generáciu hodiniek Watch GT nadviazal modelom Huawei Watch 3 a tieto hodinky spôsobili drobnú kontroverziu – minimálne u nás v redakcii. Výrazne znížili výdrž batérie, čo bolo dané trochu odlišným konceptom a snahou priamo konkurovať platformám watchOS a Wear OS.

Bohužiaľ, HarmonyOS vo verzii pre hodinky Watch 3 pôsobil spočiatku ako predfinálna verzia. Huawei medzičasom síce odstránil viacero nedostatkov, ktoré sme kritizovali aj my v redakcii, avšak to nemení nič na tom, že prvý dojem nebol najlepší.

V rámci našej recenzie na Huawei Watch 3 sme okrem iného uviedli aj to, že prechod z Watch GT 2 na Watch 3 dáva zmysel iba v prípade, že používate smartfón od Huawei a že vyžadujete pokročilé inteligentné funkcie. Z hľadiska fitness a zdravotných funkcií sme si totiž nevšimli skoro žiadne rozdiely.

Huawei Watch GT 3 by mali prísť ešte tento rok

Pokiaľ patríte medzi fanúšikov hodiniek Watch GT a nové Watch 3 vás nechali chladnými, možnože vás poteší najnovšia špekulácia, ktorá sa objavila na sociálnej sieti Weibo. Tá tvrdí, že Huawei ešte tento rok uvedie nové Watch GT 3.

Pripravované hodinky by mali takisto využívať operačný systém HarmonyOS, avšak budú priamym nástupcom modelov Watch GT a GT 2 a ponúknu teda dôraz na funkcie a vlastnosti, vďaka ktorým si tieto hodinky obľúbili používatelia na celom svete – dlhú výdrž batérie a zlepšené funkcie na monitorovanie zdravia a aktivity.

Watch GT 3 by mali mať vo výbave (okrem iného) meranie EKG, podporu pre eSIM a ďalšie zlepšenia. Takisto sa spomína nová generácia hodiniek Watch Fit (recenzia prvej generácie je TU) a úplne nové hodinky Huawei Watch D s meraním tlaku.

Uvidíme teda, aké hodinky Huawei predstaví a aké zlepšenia prinesú. Dočkať by sme sa ich mohli už čoskoro.

Huawei Watch 3 Pro a Huawei Watch GT 2 Pro
Huawei Watch 3 Pro (vľavo) a Huawei Watch GT 2 Pro (vpravo)

Zdroj: Weibo

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit