Predstavené budú 2. júna 2021.

Huawei dávnejšie oznámil, že začiatkom júna oficiálne predstaví svoj operačný systém HarmonyOS a prvé zariadenia, ktoré budú mať tento systém predinštalovaný. Konkrétne ide o inteligentné hodinky Huawei Watch 3 a tablet MatePad Pro 2.

2. jún sa blíži a na internet začínajú v predstihu unikať ďalšie informácie o pripravovaných produktoch. RODENT950, ktorý je známy svojimi insiderskými informáciami z prostredia Huawei, zverejnil na sociálnej sieti Twitter kľúčové funkcie hodiniek radu Watch 3.

Tie budú mať predinštalovaný operačný systém HarmonyOS a budú podporovať prácu na viacerých zariadeniach súbežne. Uvidíme, ako to bude presne fungovať v praxi a či to prinesie reálnu užitočnú hodnotu. Z ďalších vlastností sa spomína podpora pre eSIM, dlhá výdrž batérie a monitorovanie okysličenia krvi SpO2.

RODENT950 tiež uvádza, že nové hodinky od Huawei dostanú presnejší senzor tepu, ktorý by mal byť schopný upozorniť na ischemickú chorobu srdca, ktorá môže viesť k infarktu. Z úplne nových funkcií by malo pribudnúť neustále monitorovanie teploty tela, čo je funkcia, s ktorou sme sa doteraz stretli iba v prípade hodiniek Fitbit Sense. Rovnako bude k dispozícii meranie EKG – uvidíme, či aj na Slovensku.

Čo sa dizajnu týka, hodinky ponúknu okrúhle telo a novinkou bude korunka. Predpokladáme, že tá umožní otáčanie a pohodlnejšie ovládanie hodiniek. Ďalšie informácie spoznáme 2. júna 2021.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Fitbit Sense: Tieto inteligentné hodinky o vás zistia takmer všetko (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit