Hybrid HR sa vyznačujú eleganciou a dlhou výdržou na jedno nabitie.

Moderné inteligentné hodinky prichádzajú na trh v rôznych tvaroch a veľkostiach. Takisto sú charakteristické rôznorodým súborom funkcií, ktoré ich predurčujú ku konkrétnemu využívaniu. Niektorí výrobcovia sa rozhodnú pre platformy s množstvom funkcií, a používajú displeje a čipsety, ktoré sú energeticky vysoko náročné. Iní výrobcovia idú skromnejšou cestou a pripravujú produkty pre menej náročných používateľov, ktorí nepotrebujú všetky dostupné funkcie a vystačia si so základnými upozorneniami, sledovaním zdravia a notifikáciami.

Posledným prírastkom do tejto produktovej kategórie sú hodinky od spoločnosti Fossil – Hybrid HR. Cieľom je úspešne preklenúť medzeru medzi elegantným dizajnom a funkčnosťou.

Fossil Hybrid HR prinášajú klasický dizajn analógových hodiniek s e-ink displejom, zdroj: Fossil

Hybrid HR ponúkajú tradičný vzhľad náramkových hodiniek s pomerne kompaktným puzdrom s priemerom 42 mm a analógovým ciferníkom. V strednej časti hodiniek je umiestnený elektronický atramentový displej. Displej poskytuje upozornenia, výstrahy, údaje o srdcovej frekvencii a aktivitách. Ovládanie je zabezpečované tromi tlačidlami na pravej strane. Pomocou hodiniek je tiež možné ovládať prehrávanie hudby.

E-ink displej vďaka svojej energetickej nenáročnosti zabezpečuje dvojtýždňovú výdrž na jedno nabitie. Hybrid HR sú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a sú dodávané s koženými, silikónovými a nerezovými remienkami. Hodinky sú odolné voči vode až do 3ATM (30 m) a sú kompatibilné s akýmkoľvek zariadením s Androidom (od 5.0) a iOS (od 9.0) cez Bluetooth 4.2.

Cena Hybrid HR začína na úrovni 195 dolárov (prepočet 175 eur) a momentálne sú dostupné iba v USA. Čoskoro by sa ich dostupnosť mala rozšíriť aj do ostatných regiónov sveta. Malo by sa tak stať už 18. novembra.

Zdroj a obrázky: Fossil

Prečítajte si aj:

Xiaomi predstavilo Mi Watch: Inteligentné hodinky, ktoré menia pravidlá

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.