Spoločnosť Hyundai predstavila v Bratislave tretiu generáciu vozidla Hyundai i30. Zaujímavá je svojim dizajnom, jazdnými vlastnosťami ale aj technologickou výbavou.

Predstavenie sa konalo za prítomnosti aktuálnej Miss Slovensko a to pri slávnostnom večeri Hyundai Night. Toto auto bolo vyvíjané v Nemecku, ale jeho motor sa vyrába na Slovensku. Samotné auto sa montuje v Čechách. Pripomeňme, že Hyundai používa pri výrobe svojich vozidiel vlastnú oceľ.

Na dizajne sa podpísala ohnivo-červená farba, moderné prvky a tiež to, že ho tvorili dizajnéri zo skúsenosťami s firmy Audi alebo Bentley. Konštatujeme, že vyzerá dobre, posádka má dosť miesta aj na zadných sedadlách, želali by sme si o niečo väčší batožinový priestor vzadu. V tejto verzii sa vylepšili hlavne jazdné vlastnosti.

Z technologickej výbavy by tu mal byť k dispozícii systém na prepojenie smartfónu cez Android Auto a Apple CarPlay. V predstavenom vozidla bola automatická prevodovka, všimnite si aj stredový displej s pomerne veľkou uhlopriečkou.

Pozrite si prezentáciu nového i30 v našom redakčnom videu:

Videli sme ale aj Hyundai IONIQ vo verzii Plug-in-hybrid, ktorý príde na náš trh v budúcom roku.

 

 

Xénia Rybáková

Xénia Rybáková
Zaujíma ma všetko čo je smart, či inteligentné. V domácnosti, na ruke, či v ruke, ale aj nové technológie na kolesách.

Nechajte nám správu