Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Výkonný hatchback i20 N získal na prestížnych 2023 What Car? Awards titul „Hot Hatch of the Year“.
  • Britský magazín What Car? ocenil aj SANTA FE, ktoré vyhlásil sa „Sedemmiestne vozidlo roka“ a zároveň za „Najlepší plug-in hybrid pre veľké rodiny“
  • V Nemecku sa pocty dostalo crossoveru BAYON, ktoré motoristický magazín Auto Bild označil za „Najlepší importovaný automobil roku 2022“ vďaka výsledkom dosiahnutých počas testovania.

i20 N a SANTA FE zažiarili na What Car? Awards 2022

Britský motoristicky titul What Car?, ktorý každoročne oceňuje najlepšie autá v rôznych kategóriách, udelil prestížne ocenenia hneď dvom modelom Hyundai.

Ostrý hatchback i20 N, ktorý sa v Spojenom kráľovstve teší veľkej obľube, bol vyhlásený za „Hot hatch of the Year“, teda hot hatch roka. Odborná porota vyzdvihla najmä jeho férovú cenu a vynikajúce jazdné vlastnosti. „Na kľukatej ceste môžete naplno využiť jeho vynikajúce ovládanie a priľnavosť vďaka presnému, dobre vyváženému riadeniu,“ povedal o i20 N Steve Huntingford, redaktor magazínu What Car?

Až dve ocenenia si z What Car? Awards 2022 odviezlo SUV Hyundai SANTA FE, ktoré bolo korunované ako „Sedemmiestne vozidlo roka“ a tiež „Najlepší Plug-in Hybrid pre veľké rodiny“.

V mnohých sedemmiestnych vozidlách je tretí rad určený výlučne pre núdzové situácie, ale Hyundai SANTA FE ponúka miesto pre sedem dospelých osôb. Dôležité tiež je, že táto praktická stránka nie je na úkor pocitu luxusu a pohodlná jazda a veľkorysá výbava pridáva autu ešte viac na atraktivite,“ zhodnotil vozidlo Steve Huntingford z What Car?

BAYON je najlepším importovaným autom podľa Auto Bild

Potešujúce správy pre Hyundai prišli aj z Nemecka, kde prestížny motoristický magazín Auto Bild vyhlásil crossover BAYON za „Najlepšie importované auto“ roku 2022. Toto ocenenie si BAYON vyslúžil vďaka bodom, ktoré nazbieral v rôznych testoch Auto Bildu za uplynulých dvanásť mesiacov.

Toto ocenenie od obľúbenej publikácie akou je Auto Bild, dokazuje, aký vplyv si BAYON vybudoval len 18 mesiacov od svojho príchodu na európsky trh,“ hovorí Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident pre marketing, produkt a PR spoločnosti Hyundai Motor Europe. „So štýlovým dizajnom, priestranným interiérom a dlhým zoznamom pokročilých prvkov bezpečnosti a konektivity BAYON vo svojom segmente vyniká. Tento najnovší úspech len dokazuje, že naša stratégia postavená na pestrej ponuke SUV pre rôzne skupiny zákazníkov sa nám vypláca.“

BAYON je model, ktorý bol vyvinutý v Európe špeciálne pre európsky trh. Napriek tomu, že patrí do segmentu subkompaktných crossoverov a SUV, s rázvorom 2 580 milimetrov ponúka veľkorysý vnútorný priestor a v danom segmente vozidiel aj nadštandardný batožinový priestor s objemom až do 411 litrov podľa normy VDA.

Značky: