Ak máte v aute staršie rádio bez podpory technológie Bluetooth a radi by ste to zmenili, tak toto riešenie je presne pre vás.

iEAST AudioCast BA10 je perfektné zariadenie, ktoré si nájde využite v rámci akejkoľvek audio zostavy, no primárne pre predurčené do automobilov, resp. pre autorádiá. Ide o malý a precízne spracovaný „puk“, ktorý je možné položiť alebo prilepiť kdekoľvek to uznáte za vhodné. Vďaka jeho rozmerom a decentnému dizajnu sa hodí do každého auta, pričom nejako extra nepúta pozornosť. Toto zariadenie má jedno centrálne tlačidlo s viacerými funkciami, stavovú LED diódu, integrovaný citlivý mikrofón a kombinovaný microUSB port.

iEast AudioCast BA10

iEast AudioCast BA10

Komunikácia s mobilným zariadením prebieha v rámci Bluetooth 4.2 a okrem toho má toto zariadenie aj aptX čip od spoločnosti Qualcomm. Vďaka kombinácií týchto technológií je zaručená výborná prenosová kvalita audia a tým aj samotný audio výstup. Samozrejme, v závislosti od zostavy reproduktorov v danom aute. Výhodou je aj to, že ku iEAST AudioCast BA10 môžu byť súčasne pripojené až dve zariadenia. Streamovať hudbu môžete z ktoréhokoľvek (pochopiteľne, nie súčasne). Je to veľmi jednoduché a hlavne spoľahlivé riešenie.

Skúsenosti z praxe & ďalšie detaily

Osobne toto zariadenie používam dlhšiu dobu a ešte ani raz sa mi nestalo, že by nefungovalo správne. Inštalácia a zapojenie je veľmi jednoduché – v balení nájdete kombinovaný microUSB kábel, ktorý má na druhom konci USB-A konektor a 3,5mm audio jack. MicroUSB konektor sa zapája priamo do iEAST AudioCast BA10 a 3,5mm audio konektor do prípojky v autorádiu. Veľký USB-A konektor je napájací a môžete ho zapojiť do akejkoľvek USB nabíjačky alebo aj priamo do autorádia, ak má USB-A výstup (ak ste nevedeli, tak USB-A vstup v autorádiu môže poslúžiť aj ako napájanie). Takto to mám urobené aj ja a má to výhodu v tom, že AudioCast sa zapína i vypína s autorádiom.

iEast AudioCast BA10

iEast AudioCast BA10

Viacero autorádií má USB-A vstup, no Bluetooth nie. Ak využívate rôzne streamovacie služby v telefóne (ja som si zvykol na Apple Music), tak Bluetooth konektivita je dôležitejší prvok.

V balení nájdete dva kombinované káble, jeden krátky (30 cm) a druhý dlhý (1,2 m), takže s inštaláciou by nemal byť problém. Po pripojení k autorádiu a zapojení do napájania stačí dlhšie podržať centrálne tlačidlo a spárovať iEAST AudioCast BA10 s vašim smartfónom. Je to veľmi rýchle a čo cením najviac je extra rýchle automatické pripájanie – po zapnutí rádia je telefón do pár sekúnd pripojený a ešte sa mi nestalo, že by z nejakého dôvodu pripojenie nefungovalo. Spárované zariadenia si AudioCast pamätá (ak chcete zariadenia z pamäte odstrániť, tak podržte centrálne tlačidlo viac ako 6 sekúnd). O tom, že sa telefón pripojil vás bude vždy informovať zvuková hláška „device connected“. Rovnako ako keď sa zariadenie odpojí – ak sa vzdialite na viac ako 10 metrov od auta, prípadne vypnete Bluetooth.

iEast AudioCast BA10

iEast AudioCast BA10

Po inštalácii a zapojení si môžete okamžite vychutnávať hudbu z vášho smartfónu, prípadne iného Bluetooth zariadenia. Samozrejme, nie len hudbu, audio sa prenáša komplexne, takže aj keď si pustíte v aute film, tak zvuk pôjde cez reproduktory. Centrálne tlačidlo na AudioCaste slúži nielen na párovanie, ale aj na zastavenie/spustenie prehrávania (jedným kliknutím), prepínanie skladieb (dvojitým kliknutím vpred, trojitým vzad), prijímanie hovorov (jedným kliknutím), odmietnutie hovoru (podržaním viac ako 1 sekundu), a taktiež je možné spustiť hlasových asistentov, napr. Siri alebo Google asistenta (podržaním viac ako 1 sekundu).

Dostávame sa k ďalšej výhode tohto mini zariadenia, ktoré môže slúžiť aj ako HandsFree. Integrovaný mikrofón je dostatočne citlivý na to, aby ste cez neho mohli komunikovať aj v hlučnejšom prostredí. Samozrejme, záleží to od toho, kde AudioCast umiestnite. Ak chcete využívať všetky možnosti, tak je dobré mu nájsť miesto niekde v rámci palubnej dosky, bližšie k šoférovi (zariadenie má predpripravenú silnú 3M pásku, ktorá drží na rôznych povrchoch). Ak vám ide iba o prehrávanie hudby, tak ho môžete pokojne schovať tak, že bude neviditeľný.

iEast AudioCast BA10

iEast AudioCast BA10

Záverečné hodnotenie: iEAST AudioCast BA10

Toto výborné zariadenie som hľadal veľmi dlho. Viacero výrobcov ponúka obdobné zariadenia, no v rámci tohoto som počas dlhodobého a každodenného používania nenašiel žiadnu chybu vo funkčnosti. Bluetooth zariadenia mávajú občas problém s automatickým pripájaním, ale v tomto prípade sa to nestalo ani raz. Výborne poslúži v akomkoľvek aute, ale aj v rámci rôznych domácich audio zariadení a pod.

V balení sa nachádza: AudioCast BA10, 2 in 1 USB + Jack 3.5mm kábel 1.2m, 2 in 1USB + Jack 3.5mm kábel 30 cm, inštalačný manuál a lepiaca 3M podložka

Základná technická špecifikácia:

  • Bluetooth verzia: Bluetooth 4.2
  • Protokoly: Bluetooth aptX AVRCP 1.6 A2DP 1.3 HFP 1.6
  • Mikrocitlivosť: -38 dB
  • Frekvencia: 20 Hz – 20 kHz SNR> 90 dB THD <0,1%
  • Šírka pásma: 2,402 GHz – 2,480 GHz
  • Dosah: 10 m
  • Konektor zvukového výstupu: 3,5 mm
  • Napájanie: 500 mA cez micro USB

Cena: od 25 eur (zakúpiť sa dá v rôznych e-shopoch a obchodoch s elektronikou)

Prečítajte si aj:

Mitsubishi L200 Mountain Sherpa: Vyberte sa kdekoľvek a kedykoľvek

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Nechajte nám správu