Rozumejú si s Androidom aj iPhonom.

Hodinky ASUS ZenWatch 2 sme videli naživo na veľtrhu Computex. Vtedy išlo skôr o prototyp ako fungujúci produkt. Výrobca ich oficiálne predstavil aj počas tlačovej konferencie na výstave IFA a prezradil ich cenu, ktorá je naozaj lákavá.

ZenWatch 2 budú dostupné v dvoch verziách. 45 mm model s 1,45-palcovou obrazovkou sa bude predávať za 149 EUR, väčší model so 49 mm ciferníkom a 1,6-palcovým displejom bude o 20 EUR drahší.

Oba modely ponúknu AMOLED displej, Bluetooth 4.1 a Wi-Fi. „Inteligenciu“ bude poháňať procesor Snapdragon 400 a operačná pamäť o veľkosti 512 MB RAM. K dispozícii bude 4 GB úložisko. Výrobca udáva výdrž batérie viac ako 2 dni. Nabíjanie bude magnetické, avšak rýchlejšie v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. 50% batérie nabijete už za 36 minút.

Hodinky sa dostanú na trh v októbri. Využívajú operačný systém Android Wear a budú kompatibilné aj s iPhonom. Na papieri vyzerajú veľmi dobre (atraktívny dizajn, dostupná cena, Android Wear, dobrá HW výbava), takže sa tešíme na ich reálne testovanie. Na IFE si ich vyskúšame a prinesieme prvé dojmy.

Hodinky ASUS ZenWatch 2 ponúknu nevídanú variabilitu v segmente Android Wear zariadení

Hodinky ASUS ZenWatch 2 ponúknu nevídanú variabilitu v segmente Android Wear zariadení

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit