IKEA je skutočný nábytkový gigant, ktorý presne odhadol požiadavky ľudí – radi si zmontujú svoj nábytok výmenou za to, že ho dostanú lacnejšie. Podstatná je šírka sortimentu, dostupnosť tovaru a spôsob jeho vystavenia. To však platilo kedysi, dnes je situácia iná. 

A IKEA na to reaguje. Písali sme už o tom, že pomocou smartfónu si vybraný kus nábytku umiestnite presne na vaše miesto určenia ešte predtým ako si ho reálne kúpite. A netreba na to veľa, stačí vlastne vedieť len označenie nábytku a príslušnú aplikáciu.

Teraz ide IKEA ďalej a svoj vlastný tovar bude predávať cez sieť vybraných partnerov. Tento program by sa mal spustiť niekedy v lete budúceho roka. IKEA si pravdepodobne vyberie partnerov ako je napr. AMAZON, ktorý dokáže predávať obrovské množstvá rôzneho tovaru.

Stránku spoločnosti IKEA navštívi globálne ročne asi 2,1 miliardy používateľov a tento spôsob predaja by mal priniesť nových zákazníkov.

Viac o budúcnosti IKEA:

VIDEO: IKEA predstavila budúcnosť plánovania domácnosti (doplnené)

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu