Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Model MINI John Cooper Works (kombinovaná spotreba paliva: 7,1 — 6,9 l/100 km; kombinované emisie CO2: 162 — 157 g/km) predstavuje v segmente malých prémiových automobilov vrchol extrémnej zábavy z jazdy. Jeho inšpirujúce športové jazdné vlastnosti dokáže prekonať iba výnimočný drahokam: nové MINI John Cooper Works GP (kombinovaná spotreba paliva: 7,3 l/100 km; kombinované emisie CO2: 167 g/km). Plný potenciál jeho motora sa rozvinie najmä na pretekárskom okruhu. Fascinujúci charakter vozidla vyrobeného iba v malej 3 000-kusovej sérii sa teraz môže preniesť aj do každodenného života a to pomocou modelu MINI John Cooper Works. Od júla 2020 sa do ponuky dostane balík prvkov John Cooper Works GP Pack dostupný špeciálne iba pre toto vozidlo. Balík s rozšíreným počtom dizajnových prvkov a doplnkov výbavy prinesie na cesty autentického pretekárskeho ducha.

Balík John Cooper Works GP Pack ponúka niekoľko ideálnych prvkov pre mimoriadne intenzívne vyjadrenie vášne pre motoristický šport. Celý balík je dokonale zladený s dizajnom a charakterom modelu MINI John Cooper Works. Všetky jeho prvky vznikali na základe skúseností získaných na pretekárskych tratiach počas vývoja doterajších vozidiel John Cooper Works, keď dosahovali inšpirujúci výkon a pochádzajú priamo z vývoja pre model MINI John Cooper Works GP. Vďaka tomu dokáže model MINI John Cooper Works nesmierne autenticky vycibriť svoje športové vlastnosti.

Sivá metalíza Racing Grey použitá na karosériu a kontrastná strieborná metalíza Melting Silver na streche, zadnom spojleri John Cooper Works a na krytoch vonkajších spätných zrkadiel boli doteraz vyhradené iba pre nový model MINI John Cooper Works GP. Spolu s čiernou kapotou motora, čiernymi kľučkami dverí a s čiernym vekom palivovej nádrže teraz podčiarkujú blízke spojenie medzi týmito dvoma extrémnymi športovcami. V strede 18-palcových diskov kolies z ľahkých zliatin so vzorom John Cooper Works Cup Spoke sa nachádza znak GP. Pozadie a okolie predných svetlometov čiernej klavírnej farby ako aj zadných svetiel, čierne logo MINI na kapote aj veku batožinového priestoru ako aj lišty na prahoch dverí nesú logo GP a tým umocňujú očarujúcu príťažlivosť vozidiel vybavených novým balíkom prvkov John Cooper Works GP Pack.

Napriek tomu, že inšpirácia pochádza z motoristického športu, MINI John Cooper Works presvedčí aj svojimi mimoriadnymi schopnosťami na každodenných bežných cestách. Nenapodobiteľný pretekársky pocit si možno vychutnať aj na štyroch sedadlách v interiéri, zatiaľ čo model MINI John Cooper Works GP vznikol ako dvojsedadlové vozidlo, čím dokonale zosobňoval elitný športový výkon. Súčasťou balíka John Cooper Works GP Pack sú aj športové sedadlá John Cooper Works čalúnené koženým poťahom Dinamica a ozdobené logom GP. Logo sa nachádza aj na koberčekoch vodiča a predného spolujazdca, predné aj zadné koberčeky dostali navyše červené prešívanie. Kožou čalúnený volant John Cooper Works, ktorý je taktiež súčasťou nového balíka GP Pack, dostal nové príťažlivé spracovanie. Pokrýva ho koža Walknappa ozdobená červeným prešívaním a kovová značka na pozícii 12 hodín vyrobená technológiou 3D tlače. V spojení s 8-stupňovou automatickou prevodovkou Steptronic Sport dodávanou na požiadanie sa na volante nachádzajú aj radiace páčky s logom GP vyrobené taktiež metódou 3D tlače.

Ponuka doplnkov MINI Original obsahuje široký výber príťažlivých produktov, ktoré dotvoria individuálnu identitu navrhnutú presne v duchu motoršportu a inšpirujú sa balíkom prvkov John Cooper Works GP Pack. Dynamickú charizmu modelu MINI John Cooper Works môžu umocniť aj otvor na kapote, bočné prahy a kľučka veka batožinového priestoru, všetky vyrobené z karbónu doplnené o čiernu linku na karosérii. Interiéru dodáva športovú atmosféru aj viacero ďalších prvkov vrátane voliča prevodovky John Cooper Works a páka ručnej brzdy John Cooper Works s rukoväťou z karbónu a s ochrannou manžetou z alkantary.

 

Značky: