Ide o investíciu na obdobie najbližších dvoch rokov.

Intel oznámil na konferencii Los Angeles Auto Show, že počas najbližších dvoch rokov preinvestuje 250 miliónov dolárov do autonómnych vozidiel. Výrobca procesorov sa plánuje zamerať najmä na konektivitu vozidiel, bezpečnosť, tzv. deep learning (učenie strojov) a na kontextové správanie automobilov.

Intel chce vďaka investíciam pomôcť vybudovať samojazdiace vozidlá, ktoré dokážu minimalizovať chyby vodičov a znížiť počet dopravných nehôd.

Brian Krzanich, CEO spoločnosti Intel, tvrdí, že automobily sú dnes vybavené množstvom senzorov, kamier a ďalších zariadení, ktoré generujú, zbierajú a prenášajú dáta. Automobilový priemysel sa musí pripraviť na to, že každé vozidlo bude generovať 4 TB dát každý deň. Dá sa predpokladať, že Intel vyvinie aj procesory alebo iné zariadenia, ktoré pomôžu toto množstvo dát spracovať a analyzovať.

Investície Intelu do segmentu automobilov nie sú prekvapením. Toto odvetvie je v posledných mesiacoch veľkým lákadlom pre množstvo technologických firiem. NVIDIA vyrába superpočítače do vozidiel, Apple plánuje vlastný projekt, ktorý sa však možnože obmedzí iba na softvér a Samsung kúpil spoločnosť Harman, ktorej technológie a produkty sú súčasťou 30 miliónov vozidiel na celom svete.

Taktiež predpokladáme, že ďalšie informácie o plánoch veľkých spoločností v segmente autonómnych automobilov spoznáme na výstave CES v Las Vegas v januári 2017.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

CES: NVIDIA vyrobila superpočítač pre automobily. Chladí ho vodou

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu