Výška akvizície nie je známa.

Technológia Intel RealSense je na trhu už takmer dva roky. Pôvodne bola súčasťou tabletu Dell Venue 8 7000 (vyskúšali sme ju v praxi), dnes sa s ňou stretnete aj v notebookoch, tabletoch a All-in-One počítačoch. Prihlásite sa pomocou nej do vášho Windows konta alebo sa môžete naskenovať a umiestniť do hry. Tak ako my.

Intel v snahe vylepšiť túto technológiu kúpil spoločnosť Movidius, ktorá pomohla vytvoriť 3D senzory pre Project Tango. Technológie tejto spoločnosti využíva napr. Lenovo, ktorý nedávno predstavil prvý Project Tango phablet na trhu.

https://www.youtube.com/watch?v=GEy-vtev1Bw

Movidius spolupracoval s Googlom a stál pri zdroje technológie Project Tango

Movidius oznámil akvizíciu výrobcom procesorov na svojom blogu, detaily však nezverejnil. Spoločnosť bude pod Intelom naďalej pracovať na svojich projektoch a je logické, že výsledok ich práce sa prejaví práve vo vylepšovaní technológie RealSense.

Movidius má 180 zamestnancov a pobočky v Silicon Valley, Írsku a Rumunsku. Spoločnosť v minulosti získala kapitál v celkovej výške 86,5 milióna dolárov.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Testujeme HP Spectre x2. Má kameru, vďaka ktorej sme sa importovali do počítačových hier

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu