Nie, nie je to chyba. Intel skutočne uvádza dve nové architektúry v rámci ôsmej generácie Core procesorov. Rodina sa rozrastá o Whiskey Lake a Amber Lake.

Entuziasti pravdepodobne vedia, že s ôsmou generáciou Core procesorov je to trochu zložitejšie – obsahuje totiž čipy s architektúrou Kaby Lake Refresh ako aj Coffee Lake. No odteraz to bude ešte o niečo viac zamotané. Intel do ôsmej generácie pridal dve nové architektúry – Whiskey Lake a Amber Lake. Dôvod je jednoduchý – s 10nm architektúrou Cannon Lake sa mešká, treba rýchlo dodať niečo nové na trh.

Amber Lake sú procesory série Y, ktoré nepotrebujú žiadne aktívne chladenie. Nájdete ich v supertenkých notebookoch, tabletoch, atď.

Whiskey Lake spadajú do série U, nájdete ich vo výkonnejších ultrabookoch. Takže v rámci 8. generácie sú už dve architektúry spadajúce do U série – Kaby Lake R a Whiskey Lake.

Zlepšenia v prípade nových Core procesorov sú len minimálne. Najzaujímavejší upgrade je integrácia Wi-Fi AC 160MHz priamo do čipsetu. Ak začínate mať v Intel procesoroch tak trochu zmätok, nie ste v tom sami. Nové Whiskey Lake procesory rozpoznáte tým, že sa ich názov končí s číslom 5, a na notebooku s takýmto procesorom by ste mali nájsť nálepku s nápisom „Optimized for connectivity“.

Zdroj: Tom’s Hardware

Intel mätie zákazníkov s novými názvami Core m čipov

 

 

Komentáre sú uzavreté