Kvôli nej kúpil spoločnosť McAfee.

Intel v roku 2011 získal spoločnosť McAfee. Zaplatil za ňu 7,7 miliardy dolárov a práve táto firma sa stala základom novej divízie IntelSecurity, ktorá je zameraná na kybernetickú bezpečnosť.

Podľa denníka Financial Times chce Intel túto divíziu predať. Konkrétne detaily zatiaľ nie sú známe, avšak Intel už v apríli oznámil, že prepustí 12 tisíc ľudí. Prípadný predaj bezpečnostnej divízie by nebol až tak prekvapujúci. Zapadá do novej stratégie spoločnosti, ktorá sa najnovšie zameriava najmä na výrobu mikročipov pre dátové centrá a Internetu vecí. Osobné počítače a služby s tým súvisiace sú na druhej koľaji.

S IntelSecurity sa väčšina používateľov stretáva a možno si to ani neuvedomuje – po prvom spustení nového notebooku a úvodnej konfigurácii na vás obvykle vyskočí program McAfee a do emailovej schránky vám prídu informácie o zabezpečení vášho nového zariadenia. Po 30 dňoch však skúšobná verzia skončí a McAfee si žiada vašu pozornosť. Používatelia však aj napriek predinštalovanému bezpečnostnému riešeniu od Intelu často využívajú iné antivírusové systémy.

Zdroj: Venture Beat

Prečítajte si aj:

Intel prepúšťa, 12 tisíc ľudí bude bez práce

 

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu