Technológie zažívajú v posledných rokoch svoj boom a niekedy idú do úplných šialeností.

Medzi ne by sme zaradili aj inteligentnú posteľ od Fordu, ktorá má zabrániť vášmu partnerovi okupovanie vašej polovice postele. Spánok je dôležitý, na tom sa zhodujú všetci odborníci, ale i laici po celom svete. Spánok lieči a prináša pokoj. Tvrdí to aj doktor Nedergaard, vedúci Národného Inštitútu zdravia v Marylande. Mozog sa počas spánku zbavuje škodlivých toxínov a tak sa čistí.

Ďalším dôležitým prvkom sú sny. Aj keď si ich väčšinou ráno nepamätáme, realitou je, že snívame všetci a každú noc. Po piatich minútach totiž už zabudneme polovicu sna a po viac než desiatich minútach je celý sen preč. Preto odborníci odporúčajú, si sen okamžite zapísať na papier, ak si chcete niečo z neho zapamätať.

Avšak čo ak vy, alebo váš partner počas celej noci vstupujete do spacej zóny toho druhého? No moc dobre sa nevyspíte a neoddýchnete si a sny sú prerušované.

Ford využil technológiu držania jazdných pruhov, ktoré využíva vo svojich autách a implementoval ju do svojej postele, ktorá je vo fáze protypu. Pozrite si na videu, ako to vyzerá v praxi:

https://www.youtube.com/watch?v=yfSYjbODGUc

Anthony Ireson, riaditeľ marketingovej komunikácie spoločnosti Ford of Europe, povedal: „Pomocou technológie držania jazdných pruhov v našich vozidlách môžete ľahšie a pohodlnejšie jazdiť. Mysleli sme si, že vyzobrazenie podobnej myšlienky v posteli by mohla byť skvelá cesta ako vodičom priblížiť túto technológiu, ktorej doteraz nevenovali pozornosť.

Takýto nový koncept by mohol pomôcť nejednej partnerskej kríze a dokonca má aj edukatívny charakter. I keď, osobne máme pocit, že by sme sa báli, aby nás posteľ „nezjedla“.

Ford sa venuje aj iným projektom pre zlepšenie kvality života. Jedným z nich je aj búda pre psov, ktorá potláča hluk z okolia. Váš miláčik tak môže prežiť pokojný Silvester a vy môžete vkľude oslavovať:

https://youtu.be/3Kc9xzuWP5Q

Zdroj:Foss Bytes / TS

Prečítajte si aj:

PinePhone: Telefón s operačným systémom Linux príde na trh tento rok

 

Značky:

Nechajte nám správu