Do výbavy dostali mikrofón a reproduktor.

Huawei oficiálne predstavil inteligentné hodinky Huawei Watch GT 2. Tie mierne vylepšujú dizajn svojho predchodcu a monitorovanie aktivity. Takisto prinášajú úplne nové funkcie.

Huawei Watch GT 2 budú k dispozícii v 46 mm a 42 mm verzii. Väčšia verzia ponúka 1,39-palcový OLED displej s maximálnym jasom na úrovni 1000 nitov a always-on displejom. Rozlíšenie displeja je 454 × 454 pixelov.

Hodinky majú vo výbave nový procesor Kirin A1, ktorý umožňuje efektívnejšie využitie batérie a podporuje komunikáciu cez Bluetooth 5.1. 46 mm verzia ponúka výdrž až 2 týždne, resp. 30 hodín aktívneho používania GPS. 42 mm model má v oboch prípadoch polovičnú výdrž.

Huawei Watch GT 2

Monitorovanie športov, tepu, spánku a najnovšie aj stresu

Huawei Watch GT 2 monitorujú 15 športov – 8 outdoorových (beh, chôdza, turistika, lezenie, trail running, bicyklovanie, plávanie vonku, triatlon) a 7 indoor športov (chôdza, beh, bicyklovanie, plávanie v bazéne, voľný tréning, eliptický stroj, veslovanie). Hodinky v týchto športových režimoch poskytujú úplné monitorovanie približne 190 typov údajov.

Poskytujú tiež pokročilú analýzu dát v troch fázach – pred športovým výkonom, zaznamenávanie údajov počas cvičenia a po športovom výkone následne na základe získaných dát navrhnú zlepšenie. Samozrejmosťou je monitorovanie tepu a kvality spánku. Na presnú analýzu problémov so spánkom sa využíva umelá inteligencia, ktorá poskytuje personalizované návrhy na zlepšenie spánku.

Novinkou je technológia Huawei TruRelax, ktorej cieľom je zmierniť stres zaznamenaním hodnôt HRV (variabilita srdcovej frekvencie) a poskytnutím spätnej väzby na index stresu.

Huawei Watch GT 2

Podpora telefonovania aj prehrávania hudby

46 mm model umožňuje telefonovanie cez Bluetooth až do 150 metrov a podporuje funkcie telefónneho zoznamu. Tento model tiež disponuje pamäťovou kapacitou pre až 500 skladieb. Počas cvičenia tak môžete počúvať hudbu priamo z hodiniek, podpora streamovacích služieb nie je k dispozícii.

Huawei Watch GT 2 budú na Slovensku k dispozícii v dvoch veľkostných verziách – 46 a 42 mm. Predaj 46 mm verzie štartuje 21. októbra a bude k dispozícii v dvoch prevedeniach – s čiernym športovým a hnedým koženým remienkom. Verzia 42 mm v prevedení Gravel Beige s koženým remienkom sa začne predávať 16. novembra. Odporúčaná cena všetkých spomínaných modelov je 249 eur.

Hodinky Huawei Watch GT 2 umožňujú telefonovanie cez Bluetooth

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Huawei Mate 30 Pro oficiálne: Nová várka inovácií a nejasná dostupnosť na Slovensku

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit