Ocenia ju najmä majitelia iPhonov.

Inteligentné hodinky radu Huawei Watch GT 2 sú dostupné v troch verziách – cenovo dostupnej športovej verzii GT 2e, štandardnej verzii GT 2 a najnovšej verzii GT 2 Pro s najlepším dizajnom a najvyššou konštrukčnou kvalitou.

Všetky inteligentné hodinky tohto radu je možné používať v kombinácii s operačným systémom Android a iOS a práve majitelia iPhonov sa potešia novej dôležitej aktualizácii spomenutých hodiniek, ktorá vylepšuje funkcionalitu Watch GT 2 v kombinácii s iOS.

Vďaka novej aktualizácii možno teraz cez aplikáciu Zdravie pre iOS zadarmo sťahovať a inštalovať nové ciferníky aj na hodinky prepojené s iPhonom. Vyberať je možné zo stoviek rozličných variantov. Doteraz bola táto funkcia na telefónoch s iOS dostupná iba pre model Huawei Watch GT 2 Pro.

V prípade hodiniek Watch GT 2 nesie nový firmvér označenie 1.0.12.12, pre športové Watch GT 2e je to verzia 1.0.7.16. Súčasťou novej verzie je tiež výrazne vylepšená aplikácia Počasie v hodinkách. Tá po novom graficky zobrazuje východ a západ Slnka alebo fázy Mesiaca, a ak sa nachádzate v prímorskej oblasti, tak aj informácie o prílive a odlive. Aplikácia Barometer zase dokáže varovať pred rizikovým počasím. Tieto novinky sú nezávislé na platforme telefónu.

Huawei Watch GT 2 Pro od verzie 11.0.4.28 umožňujú kontinuálne meranie hodnoty saturáciu krvi kyslíkom – SpO2 aj v kombinácii s iPhonom. Hodinky tak automaticky zaznamenávajú, pokiaľ to v nastaveniach povolíte, hladinu kyslíka v krvi po celý deň. Táto novinka môže výrazne prispieť k včasnému varovaniu pri ochorení COVID – 19 alebo iných respiračných ochoreniach.

Aktualizáciu pre model Watch GT 2 Pro je už možné sťahovať, nový firmvér pre Watch GT 2 a GT 2e bude k dispozícii počas nasledujúcich dní až týždňov. Jeho dostupnosť môžete overiť priamo cez aplikáciu Zdravie. Aktuálnu verziu tejto aplikácie si na telefónoch s Androidom stiahnite priamo z obchodu Huawei AppGallery, prípadne z tohto odkazu.

Huawei tiež oznámil, že v nasledujúcich týždňoch budú môcť majitelia smartfónov s operačným systémom Android začať využívať aj obchod s platenými ciferníkmi. Táto možnosť je už sprístupnená pre používateľov HMS smartfónov Huawei bez Google služieb.

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Inteligentné hodinky Huawei Watch GT 2 Pro: Dizajn a hardvér dotiahli takmer do dokonalosti (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit