Na oficiálnu dostupnosť si budeme musieť počkať ešte zopár dní.

Všetci netrpezlivo očakávame, že o pár dní si budeme môcť vyskúšať novú verziu operačného systému Wear OS od Googlu, ktorá prinesie “nový pohľad na vec”. A hoci na nový OS nebudeme dlho čakať, už teraz sa vďaka spoločnosti Google dostávame k prvým obrázkom aktualizovaného obchodu s aplikáciami pre nositeľnú elektroniku.

Používateľ siete Reddit iba pred pár hodinami dostal aktualizáciu, ktorá mu priniesla nové používateľské rozhranie, ktoré sa zhoduje s náhľadom Wear 3.0 v emulátore Android Studio. Čas je teraz zobrazený v hornej časti každej obrazovky, čo zaručuje, že na hodinkách budete môcť dokončiť všetky operácie bez ohľadu na to, čo s hodinkami práve robíte.

Stará verzia obchodu v hornej časti, nová verzia v spodnej časti, Zdroj: AndroidPolice

Položky ponuky sa teraz zobrazujú na karte, namiesto bieleho textu na čiernom pozadí. To umožní zobrazovanému obsahu lepšie vyniknúť. Ak ste niekedy používali Galaxy Store na hodinkách s OS Tizen, bude vám toto zobrazenie pripomínať práve tento obchod s aplikáciami. Dá sa povedať, že partnerstvo spoločností Google a Samsung prináša viacero dobrých nápadov.

Zelená farba, ktorú spájame s Obchodom Play, je tiež preč. Namiesto toho sú k dispozícii tlačidlá v bielej farbe. Aj tie sa však zväčšili – tlačidlo „Otvoriť“ teraz vypĺňa celú šírku obrazovky.

Wear OS 3.0 by mohol byť oficiálne vydaný už v auguste, keď Samsung predstaví sériu Galaxy Watch4. Je však možné, že v blízkej dobe bude aktualizovaných viacero aplikácií.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Wear OS vstáva z mŕtvych, v inteligentných hodinkách ho použije Samsung aj Fitbit

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.