Kórejská spoločnosť má v ponuke modelový rad Galaxy Watch a Galaxy Watch Active. 

V aktuálnej ponuke tak nájdeme aj nedávno predstavené Galaxy Watch 3 s veľmi dobrou výbavou. Samsung pritom nezabudol ani na majiteľov starších modelov. Aktualizácia Tizen 5.5 prináša niektoré z funkcií Galaxy Watch3 aj na rok staré hodinky Galaxy Watch Active2.

Aktualizácia s označením firmvéru R820XXU1CTJ5 má približne 60 MB a aktuálne je postupne uvoľňovaná v Južnej Kórei, no v najbližších dňoch by sa mala dostať aj do ďalších regiónov. Používateľ by mal byť o dostupnosti aktualizácie informovaný. Dostupnosť je možné skontrolovať aj priamo v aplikácii Galaxy Wearable.

Nová aktualizácia prináša na hodinky Galaxy Watch Active2 hlasové pokyny prostredníctvom spárovaných slúchadiel. Tieto povely je možné využívať aj na sledovanie vzdialenosti, srdcovej frekvencie alebo jazdy na bicykli. 

Miernou zmenou prešiel Always On displej. Keď je zapnutý, sekundovú ručičku v hodinkách už neuvidíte. Galaxy Watch tiež príležitostne poskytnú niekoľko užitočných tipov. Galaxy Watch Active2 už skôr dostali kľúčové funkcie, ako je nový bežecký tréner, analýza behu, meranie VO2 a detekciu pádu. 

Predchádzajúca veľká aktualizácia priniesla nový operačný systém Tizen 5.5 s One UI 2.0. Nová verzia skôr prináša malú opravu a niekoľko nových funkcií.

Ciferník pre Galaxy Watch3 45 mm

Galaxy Watch3 45 mm

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Čierny kôň medzi televízormi vsádza na výhodnú cenu a kvalitu obrazu i zvuku

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.