Hodinky boli pôvodne predstavené pre čínsky trh s veľmi priaznivou cenou.

Analytická spoločnosť Canalys pripravila správu, v ktorej sa uvádza, že celosvetové dodávky inteligentných hodiniek vzrástli v Q1 2020 o 12 % a to aj napriek celosvetovej pandémii. Apple, Huawei, Samsung, Garmin a Fitbit celosvetovo patria do Top 5 predajcov inteligentných hodiniek. V prehľadovej správe sa samozrejme nachádza aj spoločnosť Xiaomi, ktorej produkty sú známe skvelým pomerom cena / výkon.

Xiaomi Watch Color

Xiaomi Watch Color. Zdroj: Xiaomi

Čínska spoločnosť zaznamenala veľký úspech aj so svojou ďalšou nositeľnou elektronikou a teraz si razí vlastnú cestu do segmentu inteligentných hodiniek. Začiatkom roka spoločnosť predstavila v Číne dva „Mi“ modely inteligentných hodiniek. Teraz sa Xiaomi pripravuje na globálne uvedenie práve druhých predstavených. Týmto modelom sú Xiaomi Mi Watch Color, ktoré sa budú mimo Číny predávať ako Mi Watch Revolve.

Xiaomi Mi Watch

Xiaomi Mi Watch

Koncom roka 2019 spoločnosť Xiaomi oznámila, že hodinky Mi Watch budú prvým zástupcom vlastného modelového radu smart hodiniek. Zároveň sa stali aj prvým produktom spoločnosti, ktorý používa Wear OS od Google. Dizajn je na prvý pohľad inšpirovaný štvorcovým dizajnom Apple Watch. 

Ešte pred koncom roka 2019 Xiaomi predstavilo aj verziu hodiniek Mi Watch Color, ktoré sú veľmi podobné Amazfit GTR. Mi Watch Color majú kruhový 1,39-palcový Amoled displej s rozlíšením 454 × 454 pixelov. V Číne sa Mi Watch Color predávajú za 799 juanov, čo je v prepočte približne 100 eur. 

Vo výbave nájdeme viaceré senzory: monitor tepu, sledovanie spánku, GPS, Bluetooth 5.0, NFC, kompas, barometer, gyroskop, akcelerometer a snímač okolitého svetla. Vodeodolnosť je na úrovni 5 ATM. Batéria s kapacitou 420 mAh zabezpečí výdrž na jedno nabitie až 14 dní.

Na rozdiel od Mi Watch však hodinky Color nepoužívajú Wear OS od Google.

Aplikácia Xiaomi Mi Watch

Zdroj: XDA-Developers

V najnovšej verzii aplikácie Mi Watch sa objavil záznam pre verziu hodiniek Mi Watch Revolve

Je zaujímavé, že sa v aplikácii rovnako zobrazuje aj náramok Mi Smart Band 4C. Podľa tech blogu Xiaomishka sa očakáva, že Mi Smart Band 4C bude “prezlečenou” verziou náramku Redmi Band, ktorá bola nedávno uvedená na trh. 

Nové hodinky a náramok budú iba rebrandované produkty existujúcich wearables uvedených na trh v Číne. Viac konkurencie je vždy vítaná a očakávame, že obidve zariadenia budú pri uvedení na trh cenovo veľmi dostupné.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Garmin: Čo môžeme očakávať od novej generácie obľúbených outdoorových hodiniek?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.