novým iOS 14 prišlo množstvo zaujímavých noviniek, medzi ktoré jednoznačne patrí aj rozpoznávanie hudby integrované priamo v ovládacom centre.

Samozrejme, rozpoznávanie hudby ako také tu už bolo dávno (vie to napr. aj Siri, stačí sa jej opýtať), no teraz je to vôbec prvýkrát, kedy je táto funkcia integrovaná do ovládacieho centra, odkiaľ ju na jeden klik spustíte. Určite sa aj vám stáva, že započujete nejakú zaujímavú hudbu, resp. skladbu, ktorú by ste radi zakomponovali do vášho playlistu, ale nepoznáte interpreta a už vôbec nie názov sklady. Nepríjemné, však? Odpoveďou na tento problém je ovládacie centrum + Shazam = jeden klik a poznám názov skladby/interpreta.

Shazam

Shazam

Ako na to? 

Prvou a dôležitou podmienkou je mať nainštalovanú najnovšiu verziu iOS 14.2, zostatok je banalita. Poďme na to – prejdite do nastavení, následne do položky ovládacie centrum a tu vyhľadajte funkciu rozpoznávanie hudby. Túto položku presuňte hore, do aktívnych (zahrnutých) ovládacích prvkov a následne si ju umiestnite podľa potreby. Hotovo, teraz kedykoľvek vyrolujte ovládacie centrum, kliknite na ikonu rozpoznávania hudby a už to ide, do pár sekúnd vám vyskočí pop-up okno s informáciami o skladbe.

 

Ešte spomeňme, že samotný Shazam mať nainštalovaný v zariadení nemusíte, ale je to lepšia možnosť. Ak ho nemáte, tak kliknutím na pop-up okno s výsledkom budete presmerovaní na web Shazamu. Ak máte aplikáciu Shazam nainštalovanú, tak sa výsledok zobrazí priamo v nej, kde môžete využiť viacero rýchlych krokov, ako prejsť rovno do Apple Music a pod.

Hudbe zdar a prečítajte si aj:

iOS 14: Takto schováte nepotrebné strany a vyčistíte plochu

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE