Tento praktický trik nie je návodom na „kradnutie“ cudzie obsahu! Z času na čas si však niečo stiahnuť predsa len potrebujeme a určite príde vhod, ak to bude jednoduchý proces (jeden klik!) a nie škrabanie sa pravou rukou za ľavým uchom.

Skratky alebo Siri Shortcuts sú v rámci iOS implementované už nejakú dobu, ale mnohí používatelia im stále neprišli na chuť. Nevieme čím to je, ale verte, že ak začnete túto funkciu používať, tak sa vám zaľúbi a okrem toho vám ušetrí množstvo času. Respektíve zjednoduší mnohé úlohy a procesy. Skratky sú o tom, že jedným klikom sa interne vykoná množstvo procesov, z ktorých vznikne vami požadovaný výsledok. Funguje to na základe podmienok – „ak sa stane toto, tak nastane toto a vznikne z toto“. Je to podobný proces, akým sa riadia scény v riadiacich jednotkách inteligentných domácností (napr. Homey).

Občas vyberieme zaujímavú skratku, ktorú vám formou tipov a trikov pre iOS odporučíme. Samozrejmosťou je odkaz na priame stiahnutie skratky do vášho telefónu – na konci článku. Na odkaz stačí kliknúť, skratku nainštalovať a s radosťou používať.

Dnes je to skratka s názvom – Social Media Downloader. Stiahnuť video, prípadne fotografiu z Facebooku alebo Instagramu je veľmi jednoduché, avšak stiahnuť video z YouTube na iOS zariadení je už proces zložitejší. S touto skratkou to bude iba „jeden klik“ (nepočítame prejdenie do menu zdieľania 🙂 ).

Ako na to: V aplikácii YouTube kliknete na ikonu zdieľania, následne kliknete položku „viac“, potom na skratky a vyberiete tú s názvom – Social Media Downloader. V tomto momente sa spustí automatizovaný proces, ktorého výsledkom bude stiahnuté video vo vašej galérii vo formáte MP4. Jednoduché a praktické!

Social Media Downloader – stačí kliknúť a nainštalovať

Ak aplikáciu skratky nemáte nainštalovanú, tak ju nájdete v App Store pod menom – Shortcuts. Ďalej je dobré sa presvedčiť, či je skratka v menu zdieľania (väčšinou býva natívne). Zistíte to tak, že prejdete do aplikácie skratky, kliknete na 3-bodky v rámčeku konkrétnej skratky, potom kliknete v pravom hornom rohu na ikonu dvoch spínačov a označíte – zobraziť v menu zdieľania / hotovo.

Prečítajte si aj:  

Siri nájde názov každej pesničky, stačí sa jej opýtať (TIP pre všetky Apple zariadenia)

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE