To však nie je celkom isté, keďže vo svete Androidu je tento dizajn používaný už niekoľko rokov.

Apple sa snaží prinášať do svojich zariadení dizajn, ktorý sa počas rokov mení iba minimálne. Aj keď nakoniec príde s novinkou, častokrát ide iba o nie príliš výrazné zmeny. Počas rokov sme si zvykli aj na výrez v displeji, ktorý mal a stále má svoje opodstatnenie.

Keďže sa aj z časového hľadiska blížime k ďalšej obmene dizajnu smartfónov od Apple, je dobré sa pozrieť na to, čo môžeme od nich očakávať. Správy o novom dizajne iPhonov, ktorý odstráni veľký výrez v strede displeja, nie sú nové. Nová správa pritom ešte viac podporuje naše očakávania, že Apple sa skutočne pripravuje na výraznú zmenu, ktorá príde už s modelovým radom iPhone 14.

Bloomberg uvádza, že Apple by tento rok mohol skutočne predstaviť modelový rad iPhone 14 s displejom, ktorý bude obsahovať malý otvor pre selfie kameru. Nový rok dokonca prinesie aj prepracovaný MacBook Air s M2 čipom a bezdrôtové nabíjanie pre iPad Pro.

iPhone 14Zdroj: JonProsser
render iPhone 14

Pokiaľ však zvážime možnosť, že modelový rad iPhone 14 skutočne dostane displej s malým otvorom pre selfie kameru, technológia FaceID sa pravdepodobne dostane pod displej. Vieme, že Apple na tejto technológii pracuje už pomerne dlho.

Redaktor z Bloombergu ďalej tvrdí, že nový čip M2 bude iba o niečo rýchlejší ako aktuálny model M1. Procesor by mal mať osem jadier. Grafický procesor dokonca až 9 alebo 10. Tento rok by sme sa mali údajne dočkať aj nového modelu iPhone SE 5G a odolných hodiniek Apple Watch.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.