Informuje o nej jeden z najspoľahlivejších leakerov.

Ice Universe je v technologickom svete známy ako spoľahlivý zdroj únikov, ktorého predpovede sú dlhodobo veľmi presné. Aj preto je možné nové správy z prostredia spoločnosti Apple považovať za vierohodné. Tie rozširujú nedávno zverejnené informácie o extrémne tenkých rámikoch okolo displeja, ktoré by sa mali objaviť v pripravovanom iPhone 15 Pro/15 Pro Max. 

Leaker tvrdí, že pripravované top modely série iPhone 15 v tomto smere vytvoria nový rekord, čo dokazuje aj číselným vyjadrením ich hrúbky. Tá by mala byť iba 1,55 mm, čo je proti aktuálnemu iPhone 14 Pro Max s 2,17 mm rámikmi veľmi výrazný rozdiel. Pokiaľ sa však pozrieme na konkurenciu, tak rekord aktuálne drží Xiaomi 13 s hrúbkou rámikov iba 1,81 mm. V prípade modelov Galaxy 22 a Galaxy S23 je táto hrúbka približne 1,95 mm.

Zdá sa, že únik vyšiel priamo z prostredia spoločnosti Apple, poprípade od jej dodávateľa. Krycie sklá displejov modelov série iPhone 15 sa vo videu objavili už pred pár týždňami, pričom v ňom odznelo, že rámčeky okolo displeja sú v prípade oboch Pro modelov tenšie ako pri základných modeloch. Nie je však vylúčené, že aj základné modely série iPhone 15 medzigeneračne budú mať tenšie rámiky, avšak tie budú oproti Pro modelom o niečo hrubšie.

Dobrou správu je, že Apple opäť inovuje dizajn svojich TOP modelov a tenšie rámiky sa dostanú na obidva Pro modely série iPhone 15. Tie využívajú aj celkom nový dizajn v štýle Dynamic Island. Tento nový dizajn však dostanú aj modely iPhone 15 a 15 Plus

Oproti Pro modelom budú však základné modely ochudobnené o ProMotion displej. V každom prípade sa Apple intenzívne pripravuje na zmenu konektora Lightning, ktorý bude nahradený USB-C.

Zdroj: IceUniverse

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.