Apple postupne dobieha konkurenciu.

Tohtoročné iPhony budú predstavené tradične na jeseň, takže Apple má ešte niekoľko mesiacov na to, aby vyvinul a otestoval všetky plánované vylepšenia. Už teraz sa však špekuluje o tom, že iPhone 13 (alebo iPhone 12s?) prinesie viacero vylepšení z hľadiska technológie displeja.

Nedávno sa objavili informácie, podľa ktorých Apple testuje technológiu snímačov odtlačkov prstov priamo v displeji. iPhony pre rok 2021 by tak mohli oživiť technológiu Touch ID, ktorá bude dopĺňať existujúce odomykanie tvárou, Face ID.

Ďalšou novinkou z hľadiska vylepšenia displejov má byť použitie technológie LTPO, vďaka ktorej telefóny ponúknu 120 Hz obnovovaciu frekvenciu obrazovky. Je však možné, že 120 Hz displeje budú mať vo výbave iba modely Pro.

A najnovšie špekulácie hovoria o tom, že iPhone 13 dostane do výbavy aj always-on displej. Telefón bude vďaka tomu na vypnutej obrazovke neustále zobrazovať niekoľko kľúčových informácií, ako je aktuálny čas či stav batérie. V prípade potreby sa zobrazia aj notifikácie a to vo forme ikoniek či riadkov. Bude to fungovať podobne ako teraz, avšak s tým rozdielom, že sa nerozsvieti celý displej.

Špekulácie o always-on displeji vo výbave tohtoročných iPhonov sa objavili v novom videu na YouTube kanáli EverythingApplePro. Kompletné video si môžete pozrieť TU:

Zdroj: YouTube

Prečítajte si aj:

iPhone 12: Porovnali sme všetky modely. Ktorý by sme si kúpili? (VIDEO TOUCHIT)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit