Apple pracuje na integrácii systému 3D lasera do zadnej kamery nového iPhone 8. Tento laser má slúžiť na presnejšie rozpoznanie hĺbky v obraze rozšírenej reality a tiež na presnejšie zaostrovanie pri realizácii fotografií. Tvrdí tak spoločnosť Fast Company, ktorá údajne vychádza z dobre informovaných zdrojov vo vnútri Apple.

Render iPhone 8 na OnLeaks a TigerMobiles

iPhone 8 má používať v zadnej kamere systém VCSEL (vertical-cavity surface-emitting laser) pričom o integrácii tohto systému do iPhone 8 sa už špekulovalo dávnejšie. Teraz však existujú dôkazy o tom, že Apple sa predzásobuje komponentami pre VCSEL od firiem ako Lumentum a Finisar.

Vo výsledku tak iPhone 8 bude môcť ponúknuť lepšiu presnosť pre pripravované aplikácie zamerané na rozšírenú realitu. Princíp VCSEL spočíva v meraní doby od vyslania laserového lúča generátorom, jeho odraze od objektu a zaregistrovania príchodu lúča snímačom v telefóne. Celková cena komponentov pre VCSEL by nemala presiahnuť 2 USD.

Okrem tohto systému podporujúceho integráciu rozšírenej reality by mal iPhone 8 priniesť aj podporu bezdrôtového nabíjania. Bezdrôtová nabíjačka však údajne nebude súčasťou balenia iPhone 8.

Viac o iPhone 8

iPhone 8 príde v štyroch farbách vrátane vyhotovenia v štýle ako zrkadlo

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.