Renovovaný iPhone môžete mať bez akýchkoľvek známok používania. Veď iPhone predsa nemá dátum trvanlivosti.

Swappie spúšťa predaj iPhonov, ktoré patria do skupiny Premium Series a tvoria 1 % z ich portfólia. Ide o smartfóny Apple, ktoré sú ako nové a bez známok používania. Toto je skutočný prémiový segment, ktorý ocenia mnohí používatelia s dôrazom nájsť iPhone za najlepšiu cenu.

Otázka šetrenia vlastnej peňaženky a životného prostredia poskytne teraz ešte výraznejšiu odpoveď. Premium Series neznamená iba model bez vizuálneho poškodenia ale aj so 100 % stavom batérie. Takýto iPhone si môžete kúpiť aj na Slovensku a platí pre širokú škálu spomedzi ponúkaných iPhonov.

Čo je Premium Series?

  • 100 % kapacita batérie ako štandard
  • Bez známok opotrebovania
  • Bezchybná funkčnosť
  • Záruka spätného odkúpenia, keď budete chcieť napríklad iný iPhone
swappie eshop kupa iphoneZdroj: TOUCHIT

Ešte lepší pocit z iPhonu

Okrem toho, že si kupujete profesionálne zrenovované zariadenie, ušetríte až 78 % uhlíkovej stopy, ktorá vzniká pri výrobe jedného nového telefónu. Dosah na životné prostredie je značný a Swappie ako expert na renováciu týchto zariadení poskytuje štandardizovaný proces ich obnovy. Aj vďaka tomu máte pri každom kuse záruku kvality. Výsledná kontrola pozostáva z 52 krokov. Až potom je smartfón pripravený na zaradenie do ponuky na predaj.

Veľmi dobrý stav

Nie každý potrebuje iPhone ako nový a malé niekedy sotva badateľné ošúchania nebudú prekážkou. Swappie stále ponúka aj tradičné kategórie, pri ktorých si vyberiete stav smartfónu, prípadne doplatíte za lepší stav alebo batériu. A navyše dostávate záruku až na 12 mesiacov. Podľa firmy je u 32 % používateľov dôvodom na výmenu smartfónu práve batéria. Problémom je, že výrobcovia ich často menia a to sťažuje výmenu doma a o čoraz viac náročnej výmene vedia svoje aj profesionálne servisy.

Neuveriteľný dopad na prírodu

Fabriky firmy sú v Európe, no to je len časť procesu minimalizovania dopadu na životné prostredie. Telefón vďaka tomu nemusí cestovať cez pol sveta. Pri výrobe nových smartfónov sa každý rok vyprodukuje 100 miliónov ton CO2 ročne. Do toho sa počíta nielen samotná výroba ale aj doprava a v prvom rade tiež ťažba surovín.

Filozofia a aktivity firmy tomu chcú zabrániť a je ich poslaním vytvoriť trh, kde kúpa renovovaného smartfónu bude štandard. Zvyšujúci sa počet objednávok tomu napovedá a používatelia si veľmi dobre vedia zrátať pridanú hodnotu za nižšiu cenu. Okre iného aj preto oceňujú kroky zo strany EÚ, ktoré hovoria o potrebe priniesť na trh opraviteľné produkty.

Článok vznikol v spolupráci s firmou Swappie

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.