Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najnovší prírastok v rodine iRobot, Roomba i7+, nenasáva iba nečistoty, ale aktuálne zbiera aj ocenenia a uznanie v medzinárodných súťažiach.

Z tých posledných sú to ocenenia: Red Dot: Best of the Best 2019 za inovácie a perfektný dizajn, ocenenie iF DESIGN AWARD 2019 za produktový dizajn, ale aj uznanie magazínu TIME, ktorý Roombu i7+ označil za jeden z najlepších vynálezov roka.

Šikovná Roomba i7+ a jej inovatívna automatická vyprázdňovacia stanica Clean Base sú podľa expertov na inovácie unikátnym vynálezom a zaslúžia si miesto medzi najlepšími produktami na svete. Myslí si to aj porota ocenenia Red Dot: Best of the Best, ktorá Roombu i7+ ocenila v kategórií Produktový dizajn.

A úspech Roomby i7+ je v tejto súťaži naozaj svetový. Dizajnéri a výrobcovia z 55 rôznych krajín totiž prihlásili do súťaže spolu viac ako 5 500 rôznych produktov. No len 1,5 percenta z nich postúpilo do užšieho výberu Red Dot: Best of the Best 2019 a medzi nimi i jedinečná iRobot Roomba i7+. Porotu presvedčila svojou funkčnosťou, kvalitou, ale aj dizajnom. Ten sa nakoniec páčil aj odborníkom v ankete iF DESIGN AWARD 2019, kde Roomba i7+ takisto bodovala, tentokrát v kategórii vákuových robotických vysávačov.

Automatická vyprázdňovacia stanica Clean Base™, ktorou je iRobot Roomba i7+ vybavená a rovnako aj funkcia Smart Mapping, či prepracovaný dizajn robotického vysávača, 67-člennú porotu zloženú z nezávislých expertov v uznávanej ankete iF DESIGN AWARD 2019, doslova dostali.

Nadšená z Roomby i7+ je tiež Asociácia spotrebiteľských technológií, ktorá jej udelila ocenenie CES 2019 Innovation Awards Honoree, ale aj magazín TIME, ktorý iRobot Roomba i7+ označil za jeden z najlepších vynálezov roka 2018.

O Red Dot

Medzinárodné ocenenie Red Dot sa stalo jednou z najvyhľadávanejších pečatí kvality dobrého dizajnu. Porota zostavená z profesionálov v danej oblasti pritom hodnotí dizajn produktov v troch samostatných kategóriách. Tými sú ocenenie Red Dot: Produktový dizajn, ocenenie Red Dot: Značky a komunikačný dizajn a posledným je ocenenie Red Dot: Dizajn koncept. Najlepšie produkty v jednotlivých kategóriách vyhlasuje organizátor ocenenia každý rok.

O iF DESIGN AWARD

iF DESIGN AWARD je jedným z najdôležitejších svetových ocenení v oblasti dizajnu. Dizajnéri a výrobcovia po celom svete sa snažia získať označenie iF za dizajn už neuveriteľných 65 rokov. Táto známka je totiž dôkazom kvality, výnimočného dizajnu a vynikajúcich služieb. Aj tento rok zasadala medzinárodná porota zložená zo 67 odborníkov z oblasti dizajnu, ktorá po intenzívnych trojdňových diskusiách vybrala tohtoročných víťazov

Značky: