Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Už v piatok 22. marca 2019 sa na Žilinskej univerzite v Žiline na tri dni opäť otvoria brány e-športového festivalu UNIZA Masters. Nadšenci počítačových a konzolových hier si v rámci spestrenia študentského života zmerajú svoje sily a zabojujú o zaujímavú finančnú odmenu v priestoroch Novej menzy.

Akcia UNIZA Masters sa po prvý raz uskutočnila v roku 2018. Vtedy sa jej zúčastnilo viac než 1 000 návštevníkov. Pozitívne ohlasy hráčov, divákov či hostí na seba nenechali dlho čakať. Preto Fakulta elektrotechniky a informačných technológií Žilinskej univerzity v Žiline (FEIT UNIZA) znovu spojila sily so spoločnosťou KOALAN, ktorá organizuje gamingové turnaje po celom Slovensku, a zorganizovali druhý ročník tohto jedinečného festivalu. Pro-gaming ako športové súťaženie viacerých hráčov v počítačových hrách je v súčasnosti veľmi populárne a táto aktivita je vyhľadávaná forma oddychu pre študentov nie iba počas skúškového obdobia.

„Fakulta elektrotechniky a informačných technológií je modernou fakultou v oblasti výskumu, vzdelávania a našim cieľom je, aby študenti aj prostredníctvom rôznych mimoškolských aktivít žili počas štúdia plnohodnotný sociálny život. V súčasnosti sa e-šport stáva bežnou športovou aktivitou. Okrem toho športovanie pomáha rozvíjať tímového ducha. Súčasťou akcie bude bohatý program spojený s prezentáciou najmodernejších smart technológií, ktorý uspokojí všetkých hostí,“ vyjadril sa prodekan FEIT UNIZA prof. Ing. Peter Brída, PhD.

Martin Kružliak, zakladateľ KOALAN: „Na UNIZA MASTERS 2019 sa veľmi teším, nakoľko sa jedná o výsledok našej takmer polročnej práce. S organizačným tímom sme si vytýčili jasný ciel, prekonať minulý ročník. Akcia je pre nás veľký miľník a srdcovka, nakoľko po prvý krát organizujeme niečo takto veľké na rovnakom mieste a s rovnakým partnerom (FEIT UNIZA). Našim cieľom je vytvoriť kvalitnú, každoročne sa opakujúcu akciu, ktorá by sa mala svojou kvalitou zapísať do sŕdc hráčov ako „Rolls Royce“ slovenských LAN-iek.“

Celý trojdňový festival bude prebiehať v priestoroch Novej menzy UNIZA. Pre návštevníkov bude otvorený v piatok 22. marca 2019 od 13.00 hod. v rámci Media day, ktorý bude doplnený o turnaje bez registrácie. V sobotu a nedeľu sa bude súťažiť v turnajových hrách Counter Strike, HearthStone, FIFA19 a Clash Royale. V nedeľu poobede už budú známi víťazi, ktorí získajú viac než atraktívnu odmenu. Tímy v turnajoch spoločne zabojujú o finančnú odmenu v celkovej hodnote 3 300 €.

UNIZA Masters však nie je len o turnaji v e-športe. Na svoje si prídu aj diváci. Virtuálna realita, prezentácie smart technológií, najvýkonnejšie počítačové zostavy, zaujímavé súťaže a rôzne technologické novinky budú pripravené pre návštevníkov UNIZA Masters v rámci sprievodného programu EXPO. Celým víkendom bude sprevádzať moderátor, ktorý počas rozhovorov a diskusií vyspovedá i známe internetová mená ako Faeli, Wango, Bananides či MartinPCtips.

Súčasťou UNIZA Masters bude aj mestečko FEITcity, kde sa dozviete ako funguje virtuálna a rozšírená realita, umelá inteligencia a mnoho viac. Pre nadšencov tvorby a úpravy fotografií, videa a zvuku budú dostupné prehliadky Ateliéru multimediálnej tvorby.

 

 

Značky: