Spoločnosť Transcend má bohaté portfólio úložísk, ktoré sú určené pre zariadenia spoločnosti Apple.

Okrem diskov pre Mac ponúka aj USB kľúče s dvoma konektormi – na jednej strane nájdete Lightning konektor, na druhej USB 3.1 port, takže kľúč pripojíte aj k počítaču. Transcend nie je jediný výrobca tohto príslušenstva, zariadenie JetDrive Go 300S však subjektívne ponúka najlepšie spracovanú mobilnú aplikáciu.

JetDrive Go je nevyhnutný doplnok pre úplnú funkcionalitu kľúča. Pomocou neho môžete kopírovať súbory z telefónu na kľúč a opačne. Aplikácia ponúka aj možnosť rýchleho zálohovania dát, prehrávače videa (zvládne .mkv súbory, ale titulky nie), hudby a prehliadače fotiek a dokumentov. Uložené dáta v JetDrive Go môžete poslať aj do ďalších aplikácií a opačne. Kľúč v teste dosiahol rýchlosť čítania 118 MB/s a zápisu 30 MB/s. Cena je trochu vyššia, ale na účely prenosu multimédií ide o šikovné príslušenstvo.

Cena: 74,99 EUR (64 GB model)
Zapožičal: Transcend

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 6/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit