Od jej predstavenia ubehol poriadne dlhý čas. 

Jednou z praktických funkcií, ktoré kalendár aplikácie ponúkajú, je možnosť pridávať úlohy, zobrazovať ich a upravovať bez toho, aby bolo potrebné otvárať ďalšiu pridruženú aplikáciu. Mobilnej aplikácii Kalendár Google táto funkcia doteraz chýbala, aj keď Úlohy boli už dávnejšie integrované do Kalendára na webe. Najnovšie sa dozvedáme, že integrácia Úloh bude prebiehať aj v systémoch Android a iOS. Google odhalil, že používatelia oboch systémov môžu do svojho kalendára pridávať Úlohy, ktoré sa automaticky synchronizujú medzi počítačom a mobilným zariadením.

Google tvrdí, že nová funkcia bude k dispozícii v predvolenom nastavení aplikácie, takže pre jej používanie nie je potrebné vykonať žiadne nastavenia.

Ak chcete do Kalendára pridať Úlohu, jednoducho kliknite v pravom dolnom rohu na tlačidlo Vytvoriť a z ponuky vyberte položku Úloha. Zavádzanie funkcie je postupné, takže pokiaľ ju v ponuke Kalendára ešte nemáte, je potrebné počkať približne dva týždne, pokým sa objaví priamo v aplikácii pre Android alebo iOS. U nás v redakcii sme funkciu vyskúšali a funguje podľa očakávania.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Aký je v skutočnosti Samsung Galaxy S20 FE? (Recenzia)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.