Spoločnosť CyberPower je dobre známa svojimi zdrojmi záložného napájania (UPS), a v súčasnej dobe inovuje riešenia pre montáž do racku (Office Rackmount). Čo tieto stroje ponúkajú?

Pozrime sa konkrétne na dvojicu modelov, CyberPower OR600ERM1U a CyberPower OR1000ERM1U, ktoré sa navzájom líšia iba výkonom. Kým prvý z  modelov si môže dovoliť maximálne zaťaženie 600 VA, respektíve 360 ​​W, u druhého ide o 1 000 VA, respektíve 600 W. A zatiaľ čo prvý dokáže bežať pri polovičnej záťaži 13 minút, ten druhý o minútu dlhšie.

Inak v oboch prípadoch ide o line-active UPS so simulovaným sínusovým výstupným napätím. Tieto zdroje záložného napájania sa dokážu postarať o to, aby ste v prípade výpadku prúdu alebo neštandardných hodnôt napätia v elektrickej sieti neprišli o svoje kancelárske zariadenia, respektíve dáta na nich uložené. Obe UPS CyberPower dokážu chrániť napríklad PC, pracovné stanice, sieťové zariadenia a periférie.

Ako už bolo spomenuté, sú obe zariadenia určené pre montáž do racku/veže (už z ich názvu vyplýva, že ich veľkosť je univerzálna jednopozičná 1U). Inštalovať ich je možné do prevádzkového zázemia kancelárií a priemyselných priestorov, serverovní alebo dátových centier.

Hlavným prvkom predného panela relatívne nenápadných zariadení je v oboch prípadoch multifunkčný LCD displej, ktorý zobrazuje rôzne dôležité hodnoty v reálnom čase. Patrí sem napríklad hodnota vstupného a výstupného napätia, stupňa zaťaženia, nabitie batérie, doba prevádzky na batériu, varovanie pri preťažení a indikácia tichého režimu.

Súčasťou balenia sú aj sieťové porty, ktoré dokážu chrániť aj sieťové zariadenia pred napäťovými rázmi. Tie môžu byť spôsobené napríklad úderom blesku.

Ďalej je dôležitá funkcia tzv. Hot-swap, ktorá umožňuje výmenu batérie priamo za prevádzky. Údržbu je tak možné vykonávať, bez toho aby ste narušili chod celého systému. Spomenúť treba aj podporu technológie pre úsporu energie. Akustický alarm potom upozorní na chod na režim batérie, na vybitú batériu, preťaženie a poruchu UPS zariadení.

To všetko je možné ľahko ovládať prostredníctvom softvéru pre správu POWERPANEL Business, s ktorého pomocou možno ľahko monitorovať a aktívne spravovať aj rozsiahle podnikové siete. Prehľadné rozhranie zobrazuje kritické informácie o UPS, a softvér okrem toho dokáže sám správne vypnúť počítač tak, aby v prípade neočakávanej poruchy napájania nedošlo k strate vašich dát.

Okrem iných funkcií umožňuje tento softvér tiež používanie užívateľsky definovaných externých príkazových skriptov a ďalej ponúka napríklad prehľad o štatistikách spotreby energie.

Alternatívou k obidvom produktom môže byť ešte tretí model z radu Office Rackmount OR1500ERM1U, ktorý je ale určený skôr väčším prevádzkam, a tak ho v našom dnešnom produktovom pohľade nemáme.