Testovali sme teplovzdušnú fritézu s príkonom 1700 W a s objemom 5,5 litra. Samozrejme, má pripojenie na mobilnú aplikáciu a viete ju ovládať na diaľku. Varili sme s ňou v redakcii.

Cosori Premium SmartZdroj: TOUCHIT.sk
Pripojenie na fritézu je pomocou Wi-Fi siete

V prípade Cosori CS158-AF PREMIUM SMART 5.5 Litre si môžete vyberať spomedzi 11 programov. Teplota sa dá nastaviť v rozsahu od 75 do 205 °C a disponuje 360° cirkuláciou vzduchu. Inteligentné ovládanie pomocou smartfónu sa dá doplniť aj o Amazon Alexa a Google Assistant.

Ako to funguje?

Robili sme typické redakčné jedlo – mäsové guľôčky (Kotbular) a hranolky. Kvôli šetreniu času sme obe jedlá pripravili naraz. Do vysúvacej nádoby sme na polovicu umiestnili mäso a vedľa hranolky. Na mobilnej aplikácii sme zvolili Frech Fires a dostali tak dobu prípravy jedla 24 minút. Počas prípravy jedla sme nepoužili ani kvapku oleja.

Cosori Premium SmartZdroj: TOUCHIT.sk
Takto sme pripravili jedlo pred jeho varením

Varíme

Zhruba po 10 minútach „varenia“ sme na aplikácii dostali upozornenie, že hranolky máme premiešať. Vtedy sme tak urobili a zároveň vybrali mäsové guľôčky. Hranolky sme nechali vo vnútri až do ukončenia ich prípravy. O ukončení prípravy jedla sme dostali upozornenie aj na mobil. Mimochodom, jedlo môžete pripravovať aj bez mobilnej aplikácie, stačí príslušné voľby zvoliť na dotykovom paneli. Notifikácie počujete zvukovo a sú zvýraznené aj textovo.

Cosori Premium SmartZdroj: TOUCHIT.sk
Povel na premiešanie hranoliek

Teplý vzduch vo vnútri rotuje okolo jedla zo všetkých strán a to je dôvod rovnomerného prepečenia a uverenia jedla. Fritéza sa takto predhreje len za 5 minút. Výhoda je aj vždy chladná rukoväť vysúvacej nádoby a tiež tlačidlo na uvoľnenie koša. Nehrozí, že by ste sa popálili.

špeciálna funkcia Keep Warm udrží jedlo teplé aj po skončení jeho prípravy.

Aké to bolo?

Vzhľadom na to, že to bolo prvé jedlo, bolo to celkom fajn. Možno hranolky by bolo treba vybrať o 2 minúty skôr. To sa dá neskôr doladiť a tiež si myslíme, že fritéza sa ešte trochu „usadí“ a jedlo bude ešte chutnejšie. Aj tak sme sa ale najedli celá redakcia 🙂

Cosori Premium SmartZdroj: TOUCHIT.sk
Takto to vyzeralo vo finále

Výhoda je, že vysúvaciu nádobu môžete umiestniť aj do umývačky riadu a tak je to potom vybavené. Trochu fritézu poutierate a je pripravená na ďalšie jedlo. Výhod je tiež to, že sa na fritézu nelepia odtlačky prstov. Objem koša 5,5 litra znamená, že takto pripravíte jedlo aj pre väčšiu rodinu, nielen pre seba.

Cosori Premium SmartZdroj: TOUCHIT.sk
Cosori Premium Smart je zaujímavé zariadenie na rýchlu prípravu jedla

Dodávané príslušenstvo umožňuje robiť napr. živánsku. Aj vlastným príslušenstvom pripravíte v tejto fritéze aj koláč. Súčasťou dodávky je aj kniha receptov (v angličtine).

Cena: 160,90 eur

Zapožičal: Mall.sk

Zdroje: vlastné, Cosori

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.