Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na Svetový deň oceánov spoločnosť Kia Europe oznámila štyri partnerstvá s podobne zmýšľajúcimi start-upmi:

Kia je presvedčená, že riešenia pre udržateľnú budúcnosť nemôže dosiahnuť jedna jediná organizácia. Efektívnejšie je vytvorenie partnerstiev, kde všetci spoločne pracujú na dosiahnutí rovnakého cieľa. Toto partnerstvo je tiež v súlade s globálnym úsilím spoločnosti Kia eliminovať plasty z prírody prostredníctvom programu Ocean Cleanup Partnership a vo väčšej miere využívať tento materiál pri recyklácii.

Veríme, že pohyb inšpiruje a podnecuje nápady – a niektoré nápady zase inšpirujú k pohybu. Preto upriamujeme pozornosť na priekopnícke outdoorové značky a na ich nápady, príbehy a inovácie, aby sme inšpirovali aj ostatných k zodpovednejšiemu pohybu a správaniu.

„Trvalá udržateľnosť je podstatou nášho hnutia inšpirovať k novej mobilite,“ povedal Sjoerd Knipping, viceprezident pre marketing a produkty spoločnosti Kia Europe. „Túto víziu zdieľame s mladými značkami, ako sú Odyssey Innovation, Waterhaul, Polyola a Sieve, vytváraním zodpovedných zážitkov, ktoré obohacujú životný štýl našich zákazníkov a vyzývajú k pozitívnej zmene.“

Partnerstvá sú navrhnuté tak, aby umožnili ľuďom pohybovať sa zodpovedne na základe presvedčenia, že keď sú mobilita a aj voľný čas udržateľné, je to dvojnásobné víťazstvo pre všetkých. Všetkých päť partnerov recykluje odpad z oceánov a odpad putujúci do oceánu na iné produkty a neustále inovuje, aby minimalizovali svoj vplyv a zároveň maximalizovali výkon svojich produktov.

Polyola

100% polyuretánové surfové dosky na báze recyklovaného materiálu, ktoré sú 100% recyklovateľné

Spoločnosť Polyola so sídlom vo Francúzsku našla inšpiráciu v bohatej histórii surfovania a spojila ju so špičkovými materiálovými inováciami. Vyvíjajú a dodávajú moderné a udržateľné materiály na výrobu surfov, ktoré majú menší dopad na životné prostredie. Kia Europe sa spojila so spoločnosťou Polyola, aby preskúmala budúcnosť výroby dosiek a tým prispela k udržateľnejšiemu surfovaniu a mobilite.

• Inovácia materiálu: Polyuretán založený na recyklovanom materiáli, ktorý je možné úplne recyklovať (skvapalniť), aby sa predišlo ukladaniu vzácnych zdrojov na skládky a zmierniť závislosť od neobnoviteľných zdrojov.

Odyssey Innovation

Ručné plaváky vyrobené z oceánskeho odpadu a starých neoprénových kombinéz

Odyssey Innovation so sídlom v Anglicku sa zrodila z vášne vyčistiť more od plastov. V roku 2014 založil Rob Thompson, zakladateľ Odyssey, skupinu dobrovoľných potápačov, aby vyzbierali plastový a iný odpad s víziou tento odpad zhodnotiť. Kia Europe sa spojila s Odyssey, aby odprezentovala svoje ručné plaváky, ktoré navrhli surferi pre ekologicky zmýšľajúcich milovníkov vĺn na celom svete.

• Inovácia materiálu: Spoločnosť Odyssey vyvinula 100% cirkulované plastové pelety odvodené zo získaného ALDFG (Abandoned, Lost or otherwise Discarded Fishing Gea-opusteného, ​​strateného alebo inak vyradeného rybárskeho vybavenia), lán, ktoré boli zachytené ako aj recyklovaného neoprénu.

SIEVE

Surfové plutvy z recyklovaných uzáverov fliaš

Spoločnosť SIEVE so sídlom v Nemecku sa zrodila z lásky k moru, zvedavosti a snahy vyvíjať udržateľné a inovatívne riešenia. Ako vášniví surfisti cítili v SIEVE silnú motiváciu prispieť k pozitívnej zmene v oblasti znečistenia oceánov. Kia Europe sa spojila so spoločnosťou SIEVE, aby rozvinula ich základy, vášeň pre inovatívne riešenia a vytvorenie udržateľných plutiev na surfy.

• Inovácia materiálu: SIEVE využíva recyklované uzávery fliaš spevnené pridaným vláknom. Vlákno sa pridáva ako nový materiál, pričom sa stále hľadá jeho recyklovaná alternatíva.

Waterhaul

Slnečné okuliare a súpravy na čistenie pláže vyrobené z „ghost gear“ (stratené alebo v mori zanechané biologicky nerozložiteľné rybárske siete, pasce a lovné šnúry)

Waterhaul s použitím „ghost gear“, najškodlivejšej formy plastu v oceáne, vytvára výnimočné okuliare a iné produkty, ktoré posilňujú komunitu. Každú zimu je pobrežie obklopujúce Cornwall v Anglicku, okolie firmy Waterhaul, zaplavené týmto strateným alebo opusteným rybárskym vybavením, ktoré ohrozuje morský život. To podnietilo zakladateľov Waterhaul, aby vyvinuli riešenia založené na recyklácii, aby premenili tento plastový odpad na zdroj. Kia Europe sa spojila so spoločnosťou Waterhaul, aby podporila tieto produkty, ktoré inšpirujú ľudí, aby chránili oceány.

• Použité materiály: 100% recyklovaná rybárska výstroj (rámy slnečných okuliarov, zberače odpadkov a obruče na tašky), šošovky z minerálneho skla (slnečné okuliare) a plachty zo starých plachetníc (vrecia na čistenie).

Nové materiály

Minulý rok Kia podpísala sedemročné globálne partnerstvo s neziskovou organizáciou The Ocean Cleanup, ktorá vyvíja a upravuje technológie pomáhajúce s vyčistením svetových oceánov od plastov. Plasty zozbierané spoločnosťou The Ocean Cleanup sa integrujú do procesu jej hodnotového reťazca.

Kia tiež podniká kroky na využitie obnoviteľných zdrojov a integráciu ekologickejších materiálov do svojich produktov. Súčasťou plánu je postupné vyraďovanie pravej kože, použitie desiatich definovaných udržateľných zložiek v interiéroch svojich vozidiel a neustále inovovanie nových biologických materiálov.

Kia EV9 prichádza s ekologickými materiálmi použitými v interiéri, ako je napríklad alternatívna koža vyrobená z bio-polyuretánu. Recyklované plasty sú integrované do rôznych častí interiéru. Látka a koberce sú vyrobené z recyklovaného PET, ako aj z recyklovaných rybárskych sietí, čím vytvárajú útulný a prémiový pocit.

Kia vidí synergie medzi udržateľnými vodnými športmi a udržateľnou mobilitou novej Kia EV9. Je to ideálne vozidlo pre outdoorové aktivity. Palubná technológia Vehicle-to-Load (V2L) poskytuje energiu pre elektronické zariadenia a kempingové vybavenie a jej SUV charakter „go anywhere“ je vhodný pre všetky druhy outdoorových dobrodružstiev.

Značky: