Sú používatelia, ktorí pri navigácii spoliehajú na klasiku – navigačný prístroj.

Garmin Drive 50 takou klasikou je, pričom má výborný pomer cena/výkon. V internej pamäti, ktorá je rozšíriteľná o microSD kartu, sa nachádzajú mapové podklady 22 štátov Európy, vrátane Slovenska. Mapy majú bezplatnú a doživotnú aktualizáciu, pričom v nich nechýba množstvo bodov záujmu, ako čerpacie stanice, hotely, banky a iné.

Zariadenie disponuje dotykovým LCD displejom s veľkosťou 5“, ktorý je dobre čitateľný. Páči sa nám citlivý GPS prijímač, presné navádzanie do jazdných pruhov, upozornenie na zákruty a prekročenú rýchlosť. Samozrejmosťou je plánovanie trasy, kde je možné pridať viaceré prejazdové body. Menu, ako aj hlasová navigácia je v slovenčine.

K tejto navigácii je možné pripojiť aj bezdrôtovú parkovaciu kameru alebo baby kameru. V položke aplikácie nájdete históriu cestovania, plánovač trasy alebo aplikáciu Foursquare. Garmin Drive 50 sa nabíja pomocou miniUSB autonabíjačky a chválime aj výdrž na batériu. V balení nájdete navigáciu, nabíjačku, dátový kábel, držiak na sklo a manuál.

Cena: od 130 EUR
Zapožičal: Garmin.sk

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 6/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE