Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Riešenie zaisťuje archiváciu elektronickej pošty spĺňajúcu zákonné povinnosti a IT správcom šetrí čas pri vyhľadávaní a obnove e-mailov

Spoločnosť GFI Software, dodávateľ riešení pre bezpečnosť a správu v podnikových sieťach, uviedla, že Študijná a vedecká knižnica Hradec Králové (ŠVKHK) využíva na archiváciu elektronickej pošty a splnenie zákonných požiadaviek riešenie GFI Archiver. Knižnica produkt využíva v rámci licenčného modelu GFI Unlimited.  

GFI Archiver sa inštaluje s licenciou pre 150 schránok a zaisťuje archiváciu e-mailov pre zamestnancov knižnice a ďalších virtuálnych užívateľov. Každý deň/týždeň sa do archívu ukladá približne 10 000 e-mailov a 1 gigabyte dát, aktuálne je v ňom uložených 106 gigabytov dát. Hlavným dôvodom nasadenia GFI Archiver bola potreba splniť zákonné povinnosti vyplývajúce z prípadných auditných požiadaviek, ale archív tiež slúži aj na rýchlu obnovu e-mailov v prípade straty či zmazania užívateľom.  

„GFI Archiver je produkt s veľmi dobrým pomerom cena/výkon, ktorý presne vyhovuje potrebám organizácie nášho typu,“ povedal Petr Sklenář, IT správca v ŠVKHK. „Z pohľadu IT administrátora šetrí čas pri vyhľadávaní a obnove jednotlivých e-mailov či celých PST súborov, ktoré užívatelia svojou neobratnosťou môžu zmazať. GFI Archiver ale predovšetkým zaručuje, že v archíve sú e-maily presne v takom stave, ako keď prišli alebo odišli z nášho poštového servera.“  

Študijná a vedecká knižnica v Hradci Králové je verejnou univerzálnou knižnicou, ktorá je súčasťou systému knižníc vykonávajúcich koordinačné, odborné, informačné, vzdelávacie, analytické, výskumné, metodické a poradenské činnosti. V knižnici pracuje cca 90 zamestnancov, ktorí obsluhujú takmer 9 500 registrovaných čitateľov. Ročne knižnicu navštívi asi 170 000 návštevníkov. V počítačovej sieti je v prevádzke cca 200 osobných počítačov, z čoho je asi polovica určená pre verejnosť. Knižnica v oblasti IT bezpečnosti dlhodobo spolupracuje s GFI Software, keďže historicky využívala či využíva systémy GFI MailEssentials, GFI WebMonitor a GFI EventsManager. Viac informácií o knižnici nájdete na www.svkhk.cz.  

Značky: