S takouto kombináciou dvoch vnútorných kamier budete mať všetko ako pod drobnohľadom.

Predná kamera má špičkový CMOS snímač Sony STARVIS, ktorý sa skladá zo šiestich elementov. Zadná kamera na tom nie je o nič horšie, pričom obe nahrávajú Full HD video s 30 fps. Uhol záberu je 145° – predná kamera a 140° zadná kamera. Obe disponujú clonou f/1.6 a automatickým ISO s maximom až 12 800.

Kvalita vida

Aj v tomto prípade sme boli s výsledným videom spokojní. To platí pre prednú, ako aj zadnú kameru. Obe podávali výborné výsledky za každých podmienok. V úplnej tme je obraz zašumený, ale všetko vidieť, čo je dôležité. Obraz zo zadnej kamery je vždy zobrazený v malom okne hlavného displeja (kamery sa spájajú káblom s dĺžkou 5 metrov).

Špičkovú výbavu dopĺňa funkcia WDR a citlivý GPS prijímač, ktorý presne sleduje vašu polohu a rýchlosť. Tieto údaje vidíte aj vo videu. Zariadenie má 2,7-palcový displej, 8 dobre dostupných ovládacích prvkov a intuitívne menu, ktoré má slovenskú lokalizáciu.

DOD 500w pojme pamäťovú kartu s max. kapacitou 128 GB, pritom 5-minútová slučka z jednej kamery zaberie približne 560 MB, čo je pre obe kamery cez 1 GB, a to len na 5-minútové video. Samozrejmosťou je nahrávanie zvuku a prehrávanie súborov v zariadení alebo v špeciálnom programe pre PC/MAC (DOD GPS Player), kde vidíte všetky podrobnosti o jazdách aj s mapovým podkladom.

Výhodou je integrácia HDMI výstupu a voliteľná analýza ciest. K bežnej výbave patrí aj automatické nahrávanie, prepracovaný parkovací režim, nahrávanie v slučke a citlivý G-Senzor. Dôležité videá sa dajú uzamknúť aj manuálne, stlačením príslušného tlačidla. Ak jazdíte mimo SR, kamera vás v niektorých krajinách upozorní na statické radary.

Napájanie zariadenia (12/24V) je cez microUSB konektor, pričom integrovaná batéria vydrží do 10 minút prevádzky.

Cena: 399 EUR

Zapožičal: dod-tec.sk

Verdikt

Kamera DOD LS500W patrí medzi najdrahšie kamery, ale zato sú v balení predná aj zadná kamera. Obe dosahujú výborné výsledky pri rôznych scénach.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE