Najväčší slovenský zamestnávateľ zastavuje výrobu, onedlho sa pridá aj koncern PSA, ktorý taktiež zamestnáva obrovské množstvo ľudí.  

Tieto opatrenia majú zabrániť extrémnemu šíreniu nového koronavírusu medzi zamestnancami, ich rodinami atď., čo považujeme za veľmi odvážny a správny krok. Premiér Slovenskej republiky, Peter Pellegrini, už včera avizoval, že z dôvodu zamedzenia šírenia nového koronavírusu výrobu pravdepodobne preruší aj najväčší slovenský zamestnávateľ – Volkswagen Slovakia. Oficiálne oznámenie prišlo dnes a od zajtra by mala byť výroba v spoločnosti Volkswagen Slovakia pozastavená – týka sa to výrobných závodov v Bratislave, Martine a Stupave.

Vzhľadom na medializované informácie je potrebné zdôrazniť, že spoločnosť bude v pondelok v prevádzke, nakoľko je to nevyhnutné pre správne odstavenie technológií a ukončenie logistických procesov, a to aj s ohľadom na aktuálne objednávky zákazníkov nachádzajúce sa už vo výrobe. Zdôrazňujeme, že príprava na zastavenie výroby je slobodným rozhodnutím spoločnosti a mrzí nás, že sa v týchto náročných časoch nájdu osoby a inštitúcie, ktoré túto situáciu využívajú vo svoj osobný, respektíve politický prospech,“ uviedla hovorkyňa Volskwagen Slovakia, Lucia Kovarovič Makayová.

„Dúfali sme, že doposiaľ zavedené zásadné opatrenia všetkých európskych vlád povedú k zmierneniu následkov rozšíreného koronavírusu a že už v priebehu tohto víkendu príde vzhľadom na okolnosti k primeranému upokojeniu situácie. To sa, žiaľ, nestalo. Požiadať koncern o prerušenie výroby považujeme za aktuálnych okolností za najzodpovednejšie riešenie. Prosíme všetkých zamestnancov, aby k situácii pristupovali s rozvahou a rešpektovali pokyny spoločnosti,“ uviedol Dr. Oliver Grünberg, predseda predstavenstva a člen predstavenstva pre technickú oblasť vo Volkswagen Slovakia.“

 „V tejto zhoršujúcej sa situácii na Slovensku očakávame od najvyššieho vedenia Volkswagen Slovakia, že urobí to správne rozhodnutie na ochranu života a zdravia všetkých zamestnancov a rozhodne o okamžitom prerušení práce v závode. Nič nie dôležitejšie ako zdravie Vás zamestnancov a Vašich rodín, dodali Moderné odbory Volkswagen Slovakia.“

 Zdroj vyššie uvedených citácií: ekonomika.pravda.sk

To ale nie je všetko, dnes mal minister hospodárstva, Peter Žiga, ďalšie telekonferencie so zástupcami a manažérmi veľkých výrobných závodov, pričom rokovali o dočasnom zastavení výroby vo viacerých firmách na celom území Slovenskej republiky. Podrobnejšie Informácie zatiaľ nemáme, no veríme, že už čoskoro budú dostupné.

3 dôležité fakty:

  • Volkswagen Slovakia = najväčší súkromný zamestnávateľ na Slovensku
  • V roku 2018 zamestnávala táto spoločnosť približne 14 800 ľudí
  • Automobilový priemysel, všeobecne, poskytuje prácu 177-tisícom ľudí

PSA koncern sa pridáva, výrobu má pozastaviť do konca mesiaca

Táto informácia je zatiaľ neúplná, no dôležité je, že kvôli šíreniu koronavírusu plánuje aj tento veľký koncern pozastaviť výrobu vo všetkých svojich európskych závodoch. Má sa tak stať max. do 27.marca 2020.

„Slovenská ekonomika sa bude otriasať v základoch, ale mi veríme, že to všetko zvládneme.“

 Zdroj titulnej fotografie: systémylogistiky.sk

 Prečítajte si aj:

Koronavírus: Pozor na mobilný telefón, je to semenište vírusov. Takto sa treba chrániť! (VIDEO TOUCHIT)

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Nechajte nám správu