V Košiciach uviedli do pilotnej prevádzky požičiavanie elektrických motoriek v športovom štýle.

Motorky Antik SuperSoco TS-1200 sa v zdieľaných službách osvedčili už v Prahe, kde jazdia od roku 2018. Zároveň Antik uvoľnil pravidlá na ukončenie jazdy a poskytuje extra bonus každému klientovi, ktorý ukončí jazdu v nabíjačke. Nabíjacích bodov je v uliciach mesta Košice už 200.

Na záver sezóny spustil Antik Telecom do overovacej prevádzky 10 kusov motoriek Antik SuperSoco TS. Cena zapožičania je 15 centov za minútu, pričom klienti telekomunikačných služieb Antiku majú zvýhodnenú cenu 10 centov. Nové motorky sa oproti skútrom odlišujú najmä typickým športovým posedom s ťažiskom posunutým viac do stredu motorky a umožňujú tak dynamickejší štýl jazdy. Antik zároveň výrazne zvýhodnil ukončenie jázd mimo nabíjačiek, keď po novom stačí nechať v celom katastri mesta motorku či skúter nabitú nad 20 percent bez poplatku (pôvodne min. 60 percent).

Zároveň spustil špeciálny bonus, keď pri ukončení jazdy, ktorá trvala minimálne 10 minút v ANTIK nabíjacej stanici klient získa na svoje konto 5 minút jazdy zadarmo. Ukončenie jázd mimo nabíjacích staníc musí byť samozrejme v súlade s predpismi a pravidlami parkovania v meste.

Prinášame obyvateľom mesta ďalší ekologický dopravný prostriedok, aby si každý klient vedel nájsť pre seba to najlepšie. Športový charakter motorky ocenia iste nielen mladí ľudia, ale všetci milovníci motoriek. Zároveň sme sa na základe skúsenosti z tejto sezóny rozhodli priniesť viac pohodlia pri skončení jazdy aj pri nižšom nabití batérie. Celú sezónu sme intenzívne budovali nabíjacie stanice a vďaka tomu môžeme teraz priniesť bonus všetkým, ktorí motorku nabijú v jednom z 200 nabíjacích bodov v mesta,“ vysvetľuje Igor Kolla, generálny riaditeľ Antik Technology.

Antik Telecom prevádzkuje v šiestich mestách Slovenska požičiavanie bicyklov, elektrických skútrov, motoriek a záložných batérií pre mobilné telefóny. Systém moto sharingu pod názvom Verejný skúter umožňuje požičať si jedno z 85 vozidiel s maximálnou rýchlosťou 45 km/h, dojazdom 65 km a nosnosťou 150 kg kdekoľvek a ukončiť jazdu rovnako kdekoľvek v hraniciach mesta.

Za ukončenie jazdy v nabíjacej stanici získa klient bonus, pričom sieť je dnes rozmiestnená v najväčších rezidenčných zónach, pri čerpacích staniciach, nákupných centrách, vysokých školách, internátoch, ale aj na letisku a v niektorých rekreačných oblastiach. Momentálne prebieha ďalšie rozširovanie do okolitých obcí s potenciálom dochádzania do práce alebo za rekreáciou. Zároveň je vo výstavbe niekoľko cca 100 nabíjacích bodov na zahustenie pokrytia priamo v Košiciach. Nabíjacie stanice poslúžia aj pripravovanej službe e-bike sharingu, ktorá bude spustená budúci rok.

Značky:

Nechajte nám správu