Silný výkon a riadne výkonné brzdy, na ktoré si treba zvyknúť.

Na test nám prišla kolobežka KUGOO S1 PRO. Kolobežka nás zaujala najmä cenou, ktorá v akciách nedosahuje ani 350 € a preto sme sa rozhodli kolobežku podrobiť nášmu testu.

Kolobežka prišla z poľského skladu a doprava bola veľmi rýchla. Zabalená bola v dvoch krabiciach a z rozmerov krabice bolo jasné, že kolobežka je veľmi skladná. Dá sa zložiť nie len rám ale aj riadidlá. Kolobežka takto zaberá veľmi málo miesta a zmestí sa aj do menšieho auta na dlhší prevoz. Pribalený je aj praktický vak. Váha kolobežky je 12 kg.

Na zloženie si treba chvíľu zvyknúť a ide pomerne ťažko, ale po chvíli praxe sa dá na to zvyknúť. Ideálne je kolobežku skladať opretím o stenu. Ku kolobežke je aj návod ako to urobiť, čo najjednoduchšie. Mimo návodu na skladanie sa v balení nachádza aj stručný návod na použitie vo viacerých jazykoch. Slovenčinu žiaľ nehľadajte, ale angličtina, či nemčina je prítomná.

Kolobežka obsahuje pomerne veľký počítač s displejom, kde sú farebne zvýraznené jednotlivé informácie. Konkrétne tu máme informácie o rýchlosti, zaradenom stupni výkonu, stave batérie, zapnutí svetiel, či info kontrolku o brzdení. Je tu aj informácia o aktuálnej spotrebe energie a zostatku energie. Pod displejom sa nachádza päť tlačidiel. Konkrétne tlačidlo na zapnutie/ vypnutie, trúba, zapnutie/ vypnutie svetiel, prepínanie a resetovanie informácií o jazde a tlačidlo na prepnutie výkonu. Zadná strana obsahuje predné biele osvetlenie z 24 LED diód.

350 W motor má dosť sily na rozbeh a to na všetkých troch výkonových stupňoch. Každý stupeň ovplyvňuje maximálnu dosiahnutú rýchlosť. Páčka na ovládanie ťahu je na pravej strane a je pomerne citlivá. Maximálnu rýchlosť sme dosiahli 27 km/h s 90 kg záťažou na kolobežku. Kolobežka má aj niečo ako tempomat, ale len na udržanie maximálnej rýchlosti. Na čo si treba zvyknúť je brzdenie. Brzdí sa páčkou na ľavej strane a brzdenie je s veľmi rýchlym nástupom a pomerne veľkou silou. Motor a teda aj elektrické brzdenie je na prednom kolese a prenos sily je hodne citeľný. Chce to hlavne opatrnosť a prax, ale dá sa na to zvyknúť. Ak by nestačilo, tak je k dispozícií aj manuálna brzda na zadnom kolese.

Odpruženie je na prednom aj zadnom kolese. Kolesá majú zhodný rozmer 8 palcov a sú z hybridného materiálu, ktorý pripomína pogumovaný plast. Vzduch sa v kolieskach nenachádza a teda nie je možné dostať klasický defekt. Kolieska sa ale dajú zničiť a prišli nám hodne tvrdé. Priľnavosť na rôznych povrchoch bola dobrá. Základňa s vstavanou batériou je s protišmykového drsného materiálu a na spodku kolobežky je ešte praktický stojan. Výrobca myslel aj na použitie pre ľudí s rôznou výškou a riadidlá si viete nastaviť do 3 výškových polôh.

Maximálna nosnosť je 120 kg a dojazd podľa výrobcu 30 km samozrejme na najnižší stupeň výkonu. Nám sa podarilo prejsť kombináciou výkonov zhruba 20 km na nabitie, čo je slušné. Batéria sa nevybíja vôbec rýchlo a na normálne presuny do práce, obchodu a naspäť kolobežka určite vydrží. Nabijete ju za 4-6 hodín. V tme je možné použiť aj LED osvetlenie, ktoré svieti dobre. Zadné LED svetlo po zapnutí svetiel bliká a pri brzdení svieti, čo sa nám veľmi páčilo. Kolobežka má aj niečo ako smerovky na riadidlách, ktoré môžete nechať blikať alebo svietiť.

Samotná jazda je pohodlná aj na drsnejších povrchoch vďaka prítomnému odpruženiu. Kolobežka žiaľ nie moc dobré zvláda naše rozbité chodníky a treba často brzdiť až zoskakovať. Na dobrých povrchoch ale nie je problém nechať pracovať motor a užívať si pohodlie odvozu. Jazda do mierneho kopca tiež nie je problém, ale pri vyššom sklone cítiť, že motor „nevládze“. Na kolobežke sa dá jazdiť aj v daždi vďaka certifikácií IP54, ale samozrejme toto neodporúčame s bezpečnostných dôvodov.

Ceny, ktorým neodoláte

1. Momentálna je cena v akcii len 326 € s dovozom na Slovensko zadarmo. V prípade záujmu si kolobežku môžete objednať na tomto linku. Pokiaľ použijete náš kupón, tak cena sa zníži na konečných 317,44 €.

Kupón: KUGOOPRO   Cena: 317.44 €

2. Kolobežka je v predaji vo viacerých variantoch na ktoré sme dostali kupóny a prinášame vám ich za zvýhodnené ceny:

Viac na tomto odkaze.

Kupón: KUGOOEU  Cena: 276.99 €

Zdroj: Geekbuying

Nechajte nám správu