V redakcii z času načas zakúpime a testujeme ochranné puzdra pre smartfóny. Prípadná oprava zaobleného displeja smartfónu Samsung Galaxy S7 Edge je pomerne drahá a preto sme siahli po overenej kvalite, v podobe ochranného puzdra od spoločnosti Spigen.

s7_edge_thin_fit_Detail_nowat

Spigen je známy výrobca príslušenstva pre mobilné zariadenia. My máme puzdra od tohto výrobcu radi, nakoľko sú naozaj kvalitne spracované, dobre vyzerajú a ponúkajú veľmi dobrú ochranu. Pre jedno zariadenie, je väčšinou k dispozícii viac typov puzdier. Od masívnych pre používateľov, ktorí to vyžadujú alebo to vyžaduje ich povolanie, až po elegantnejšie, teda tenšie. To však neznamená, že nedokážu dostatočne ochrániť smartfón. My sme konkrétne také testovali – Spigen Thin Fit pre Samsung Galaxy S7 Edge v čiernej farbe.

spigen thin fit_nowat

Puzdro už na pohľad dobre vyzerá a na smartfóne výborne sedí, bez akýchkoľvek odstávaní. Všetky výrezy sú na svojom mieste a vy máte jednoduchý prístup ku všetkým ovládacím prvkom a konektorom. Hrúbka je len niečo cez 1 mm, čo zaručuje, že sa celkový dizajn zariadenia veľmi nezväčší. V zadnej časti má puzdro pekne vyvýšený lem (1,2 mm) okolo fotoaparátu, aby nedošlo k poškriabaniu optiky.

Rohy puzdra sú „prerezané“, kvôli jednoduchšiemu nasádzaniu, pričom to vyzerá efektne. Báť sa netreba, puzdro nemá žiadnu tendenciu zlomiť sa, je vyrobené z vysoko kvalitného ohybného plastu, ktorý nepoškodzuje zariadenie pri inštalácii. Bočná časť puzdra je prispôsobená zakrivenému displeju a neprečnieva cez neho. Vrchná a spodná časť cez kovový rám smartfónu jemne prečnieva ( 0,8 mm), a tak chráni displej pred poškodením, ak ho pokladáte displejom dolu.

Ako celok hodnotíme toto puzdro pozitívne, je kvalitne spracované a smartfón chráni bez problémov. Ak ho doplníte ešte o kvalitné ochranné sklo, dosiahnete ochranu zariadenia na vysokej úrovni. Tvrdené sklá odporúčame len kvalitné, aby ste predišli zbytočnému sklamaniu z nefunkčnosti ochrany a spracovania. Odporúčame, aj keď drahšie, ale kvalitné sklá Panzerglass.

longd_s7_edge_thin_fit1_nowat

„Len pre informáciu si pozrite približné sumy za servisné úkony pre Samsung Galaxy S7 Edge – výmena LCD displeja 280 eur, výmena zadného krytu 70 eur a poškodený stredový rám okolo 140 eur“

Zaujímavé sumy však? Pri takýchto, ale aj rôznych iných zariadeniach odporúčame siahnuť po puzdre, ktoré vám v konečnom dôsledku ušetrí stovky eur za opravu. Pri High-End zariadeniach, je len ochranné sklo, nie vždy účinná ochrana, preto je najlepšia kombinácia: puzdro + sklo.

Ako chránite vaše zariadenia vy? Máte dobré, alebo aj zlé skúsenosti s niektorými značkami ochranného príslušenstva? Podeľte sa s nami a ostatnými čitateľmi o skúsenosti.
Cena puzdra: od 19 eur

 

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE