Malý kruhový reproduktor je ideálny ako doplnok, ktorý budete nosiť stále so sebou.

Dá sa pripnúť o karabínu, napríklad priamo na nohavice. Vyhotovenie je z pevného plastu, horná mriežka chrániaca menič je kovová. V balení je nabíjací kábel, ktorý má zároveň audiokonektor. Takto rozdvojený kábel potrebujete na prepojenie cez audiovstup, ktorý v reproduktore končí v microUSB porte.

Klasický audiokonektor, ktorý je na reproduktore slúži ako výstup na slúchadlá. Menej častou vlastnosťou, no v modeli Sphere XP-1 dostupnou, je FM rádio. Medzi režimom Bluetooth, FM a line-in sa prepína cez tlačidlo na tele reproduktora. Tu sú aj tlačidlá na úpravu hlasitosti a prechádzanie medzi skladbami.

No a nakoniec, na tele je slot na microSD kartu. Keď k reproduktoru pripojíte slúchadlá, získate hudobný prehrávač do vrecka. Spojenie s telefónom umožní telefonovanie cez reproduktor.

Jemne rušivé sú podľa nás ženské oznamy o vybranom režime párovania. Vďaka nim sme síce mohli reproduktor ľahšie ovládať, no očividne vybrať správnu osobu na zvukovú nahrávku oznamovania funkcií je ťažšie, ako vyrobiť reproduktor.

Zvukovo má reproduktor príliš tvrdé basy, no ani stredy a výšky nie sú presne tam, kde by mali byť. Celkovo je zvuk zastretý a menej výrazný.

Hodnotenie:

+ pevné telo, FM rádio, slot na microSD kartu, 5-hodinová výdrž
– málo výrazný zvuk

Cena: 19,90 EUR
Zapožičal: Lamax

Prehľad parametrov a hodnotenia testovaného reproduktora:

Označenie reproduktora / Technické parametreLamax Beat Sphere SP-1
Typ1.0
Aux ináno
Bluetootháno
Výstup na slúchadlááno
NFCnie
Telefonovanieáno
Slot na microSD kartuáno
Ovládaniehlasitosť, hovory, FM
Výdrž na akumulátor [hod.]5
Vyhotovenieplast / kov
Cena [EUR s DPH]19,9

Tento článok vyšiel aj v tlačenom novembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Lamax Beat Sentinel SE-1: Odolný reproduktor do koča i do voza

5.3 Reproduktor s FM rádiom

Lamax Beat Sphere SP-1 je model pre menej náročných používateľov. Zvuk nie je úplne verný, no je to dané malým telom. Obsahuje však aj slot na microSD kartu a FM rádio.

  • Kvalita zvuku 2
  • Výbava 8
  • Pomer cena / výkon 6

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.