Ponúka všetky funkcie, ktoré by sme od takéhoto zariadenia očakávali.

LAMAX BFit PRO2 je šikovný fitness náramok, ktorý v cene 29,99 eur ponúka základnú výbavu na sledovanie životného štýlu.

Náramok zabezpečuje celodenné meranie tepu a monitorovanie niekoľkých typov aktivít – chôdza, beh, cyklistika, turistika, bedminton, basketbal, beh na páse a všeobecné cvičenie. Nechýba ani monitorovanie spánku s analýzou ľahkého a hlbokého spánku a bdenia.

Náramok dokáže vyhodnocovať aj spálené kalórie, prejdenú vzdialenosť a dobu trvania aktivity. V rámci fitness funkcií je k dispozícii funkcia na správne dýchanie. Oceňujeme, že LAMAX BFit PRO2 ponúka české používateľské rozhranie a slovenskú lokalizáciu aplikácie VeryFitPro pre Android a iOS.

Súčasťou výbavy nie je GPS senzor, avšak to v tejto cene neprekvapí. Pre presné monitorovanie behu tak budete potrebovať telefón, s ktorým je náramok spárovaný. Bez pripojeného telefónu sa na určenie vzdialenosti využije senzor, ktorý počíta aj kroky. Takéto určenie odbehnutej vzdialenosti je však menej presné.

Aplikácia VeryFitPro

Vydrží týždeň, na nabíjanie nebudete potrebovať kábel

Z funkcií prepojenia s telefónom nechýba zobrazovanie notifikácií, prichádzajúcich hovorov a SMS správ a informácie o aktuálnej predpovedi počasia. Rovnako je možné využiť vzdialenú spúšť fotoaparátu a ovládanie hudby. Tieto funkcie sme vyskúšali aj počas testovania.

LAMAX BFit PRO2 vydrží na jedno nabitie až 7 dní, nabíjanie zabezpečuje zabudovaný USB konektor. Náramok tiež ponúka vodotesnosť do 1 metra a pokročilé nastavenie jednotlivých funkcií v rámci mobilnej aplikácie. Súčasťou balenia sú dva silikónové remienky – jeden čierny a jeden oranžovo-červený.

LAMAX BFit PRO2 teda ponúka funkcie, ktoré by sme od fitness náramku v tejto cenovej úrovni očakávali. Meranie tepu 24/7 je vzhľadom k cene pomerne presné a to aj počas cvičenia, avšak v takom prípade treba počítať s určitými odchýlkami medzi náročnejšími a menej náročnými fázami cvičenia.

LAMAX BFit PRO2

LAMAX BFit PRO2. Zdroj: LAMAX

Cena: 29,99 eur

Zapožičal: LAMAX

Prečítajte si aj:

Lamax Dots2: Miniatúrne slúchadlá do ucha

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit